Μια νέα σειρά αγώνων αποκλειστικά για γυναίκες οδηγούς σχεδιάζει να αναπτύξει η Formula 1. Το πρωτάθλημα – το οποίο θα αφορά νεότερες οδηγούς ηλικίας 16 έως 22 ετών – σχεδιάζεται να «τρέξει» παράλληλα με τους αγώνες της σειράς W όπου συμμετέχουν γυναίκες οδηγοί. H συγκεκριμένη διοργάνωση αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι τρεις τελευταίες διοργανώσεις της στο 2022.

Διαβάστε επίσης: F1: Στο circuit του Μόντε Κάρλο – Η πανδημία και τα εντυπωσιακά νούμερα

Πιστεύεται ότι η νέα σειρά θα αποτελέσει μέρος των αγώνων της Formula 2 και της Formula 3 και θα μπορούσε να ξεκινήσει από το 2023.

Είναι πιθανό να συμμετέχουν από 12 έως και 15 οδηγοί στην πίστα.

Διαβάστε επίσης: Formula 1: Τι είναι το σύστημα Halo, που σώζει ζωές – Αντέχει το βάρος ενός λεωφορείου

Η F1 δεν επιβεβαίωσε λεπτομέρειες για τη νέα σειρά αγώνων, αλλά ένας εκπρόσωπός της δήλωσε: «Δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες για τις γυναίκες που θα μπουν στο άθλημά μας και να αποκτήσουν τις δεξιότητες και την εμπειρία που απαιτούνται ώστε να φτάσουν στην κορυφή της F1».

Η εξέιλξη αυτή έρχεται αφότου ο πρωταθλητής οδηγός, Lewis Hamilton, επέκρινε τη F1 ότι δεν παρέχει περισσότερη βοήθεια στη σειρά W.

Η σειρά W στοχεύει να αναδείξει γυναίκες πιλότους για την F1. Ωστόσο τα προβλήματα που σχετίζονται με την περιορισμένη συγκέντρωση κεφαλαίων, οδήγησαν στη διακοπή και την πρόωρη ολοκλήρωση τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές