Τώρα που ο Ίλον Μασκ είναι πλέον ιδιοκτήτης της Twitter Inc., ένας μικρός, αλλά αυξανόμενος, αριθμός διασημοτήτων, ηθοποιών και καλλιτεχνών δηλώνουν ότι εγκαταλείπουν την πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης λόγω φόβου για το τι θα μπορούσε να γίνει υπό την ηγεσία του κ. Μασκ.

Αυτοί οι χρήστες λένε ότι δεν θα περιμένουν να μάθουν τι είδους αλλαγές θα εφαρμόσει ο κύριος Μασκ. Ακόμη και πριν ολοκληρώσει την αξίας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαγορά του την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγών όπως η χαλάρωση των κανόνων ελευθερίας του λόγου και η επιστροφή των χρηστών οι οποίοι είχαν αποβληθεί από το Twitter. Αυτές οι αλλαγές, λένε ορισμένοι χρήστες, θα μπορούσαν να επιτρέψουν την ευχερέστερη διάδοση ρητορικής μίσους.

Ο κ. Μασκ έγραψε σε tweet νωρίς την Τετάρτη ότι τα άτομα που είχαν αποβληθεί λόγω παραβίασης των κανόνων του Twitter δεν θα επιτραπούν να επιστρέψουν στην πλατφόρμα έως ότου η εταιρεία εφαρμόσει μια σαφή διαδικασία. Αυτό θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον μερικές εβδομάδες για να εφαρμοστεί, τόνισε.

Φυσικά, μένει να δούμε αν αυτές οι διασημότητες θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους να μείνουν εκτός πλατφόρμας. Το Twitter έχει περισσότερους από 237 εκατομμύρια χρήστες.

Ο κ. Μασκ απάντησε με emojis σε ένα tweet την Τρίτη σχετικά με ανθρώπους που ερευνούσαν ποιες διασημότητες εγκατέλειπαν το Twitter. Έγραψε στο Twitter με ένα γελαστό emoji και ένα emoji φάντασμα.

Οι εκπρόσωποι του κ. Μασκ δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια.

Η μετανάστευση από το Twitter απηχούσε μια κίνηση νωρίτερα φέτος από μουσικούς, συμπεριλαμβανομένου του Νιλ Γιάνγκ και της φολκ τραγουδίστριας Τζόνι Μίτσελ, οι οποίοι αφαίρεσαν τη μουσική τους από την Spotify Technology SA. επειδή ήταν αντίθετοι, όπως είπαν, στη μετάδοση από την εταιρεία ροής παραπληροφόρησης σχετικά με την Covid-19 στο podcast του Τζο Ρόγκαν.

Πέρυσι, ορισμένοι υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είπαν ότι εγκατέλειψαν το Twitter μετά την απαγόρευση συμμετοχής του στην πλατφόρμα. Το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του επειδή κατήγγειλε ότι υποκίνησε τη βία κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ακολουθεί μια λίστα με μερικά αξιόλογα άτομα που είπαν ότι εγκαταλείπουν το Twitter:

Σάρα Μπαρέιλ

Η 42χρονη τραγουδίστρια, γνωστή για επιτυχίες, όπως το “Brave” και το “King of Anything” έγραψε στο Twitter το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι θα έβλεπε κόσμο σε άλλες πλατφόρμες.

«Μάλιστα. Καλά πέρασα Twitter. Έφυγα», έγραψε, ενώ πρόσθεσε: «Συγγνώμη, αυτό απλά δεν είναι για μένα».

Τόνι Μπράξτον

«Είμαι σοκαρισμένη και απογοητευμένη με ορισμένες από τις «ελευθερίες του λόγου» που έχω δει σε αυτήν την πλατφόρμα από την απόκτησή της», είπε η 55χρονη R&B καλλιτέχνης κ. Braxton, ανάμεσα στα τραγούδια της οποίας περιλαμβάνεται το «Un-Break My Heart».

«Επιλέγω να μείνω εκτός Twitter, καθώς δεν είναι πλέον ένας ασφαλής χώρος για εμένα, τους γιους μου και άλλα POC», έγραψε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, χρησιμοποιώντας τη συντομογραφία για έγχρωμα άτομα.

Τέα Λεόνι

Η 56χρονη ηθοποιός είναι γνωστή για το πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά «Madam Secretary» του CBS καθώς και για άλλες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

«Σήμερα φεύγω από το Twitter – ας δούμε πού βρισκόμαστε όταν καταλαγιάσει η σκόνη», έγραψε στο Twitter το Σάββατο. «Σήμερα η σκόνη αποκάλυψε πάρα πολύ μίσος».

Μπράιαν Κόπελμαν

Τις ημέρες προτού ο κ. Μασκ κλείσει τη συμφωνία του με το Twitter, ο κ. Κόπελμαν, ο παρουσιαστής του «Billions», είπε ότι οι ακόλουθοί του μπορούσαν να τον βρουν στο Instagram και στο TikTok.

«Θα προσπαθήσω πραγματικά να λείψω από εδώ για ένα λεπτό ή ένα μήνα, όταν έρθει η ώρα να κλείσει η συμφωνία», έγραψε ο 56χρονος κ. Κόπελμαν στο Twitter.

Κεν Όλιν

“Γεια σε όλους – είμαι έξω από εδώ”, έγραψε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα ο 68χρονος ηθοποιός και παραγωγός σειρών όπως το “This Is Us”. «Ας κρατήσουμε την πίστη. Ας προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας».

Σόντα Ράιμς

52χρονη παρουσιάστρια και παραγωγός επιτυχημένων εκπομπών όπως το «Grey’s Anatomy» και το «Scandal» έγραψε στο Twitter το Σάββατο: «Δεν κάνω όρεξη για οτιδήποτε έχει σχεδιάσει ο Ίλον. Αντίο.”

Εδώ είναι μερικά αξιοσημείωτα άτομα που είπαν ότι σκέφτονται να εγκαταλείψουν το Twitter:

Τζος Γκαντ

Ο 41χρονος ηθοποιός που ήταν πιο πρόσφατα γνωστός ως φωνή του Olaf στις ταινίες “Frozen” είπε ότι σκεφτόταν να παραμείνει στο Twitter, αλλά δεν ήταν σίγουρος.

«Η ρητορική μίσους που έχει σκοπό να υποκινήσει κακό, (χωρίς συνέπειες) δεν είναι αυτό για το οποίο εγγράφηκα [σ.σ. στο Twitter]», έγραψε στην πλατφόρμα την περασμένη εβδομάδα. Από τότε έχει κάνει αρκετά tweet.

Στίβεν Κίνγκ

Ο 75χρονος πολυγραφότατος συγγραφέας, βρέθηκε στο επίκεντρο της όλης συζήτησης του κ. Μασκ την Τρίτη σχετικά με τη χρέωση μηνιαίας αμοιβής για επαληθευμένους λογαριασμούς.

«Αν αυτό θεσμοθετηθεί, θα φύγω σαν την Enron», έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα. Ο κ. Μασκ απάντησε ότι η εταιρεία του έπρεπε με κάποιο τρόπο να πληρώσει τους λογαριασμούς. Ο κ. Μασκ ανακοίνωσε αργότερα ότι το Twitter θα εφαρμόσει όντως το τέλος. Έκτοτε, όμως, ο κύριος Κινγκ παραμένει ενεργός στο Twitter.

Μεταφράστηκε στα Ελληνικά από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο

Πρόσφατα Άρθρα