Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA είναι το πιο πολυπόθητο έπαθλο στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ωστόσο οι 32 ομάδες του φετινού τουρνουά δεν θα παλέψουν μόνο για το γόητρο, αλλά και ένα χρηματικό έπαθλο ρεκόρ (ένα από τα πολλά ρεκόρ που έχει καταρρίψει το Κατάρ).

Κατά τη διάρκεια της 92χρονης ιστορίας των αγώνων, το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει δημιουργήσει μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές στην ιστορία του αθλήματος και είναι ένα στάδιο όπου δημιουργούνται θρύλοι. Από το σόλο γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα εναντίον της Αγγλίας το 1986 μέχρι τους ηρωισμούς του Kylian Mbappe στον τελικό του 2018, το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν απογοητεύει ποτέ.

Αλλά δεν είναι μόνο η «εθνική υπερηφάνεια» για την οποία παίζουν οι παίκτες. Το τρόπαιο αυτό καθ’ αυτό είναι κατασκευασμένο από χρυσό 18 καρατίων και είναι το πιο ακριβό αθλητικό τρόπαιο στον κόσμο, μιας και η αξία του σε μέταλλο ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.

Soccer Football – FIFA World Cup Qatar 2022 – The World Cup trophy goes on display at Aspire Park – Doha, Qatar – November 15, 2022 The World Cup trophy on display during the event REUTERS/Carl Recine

Διαβάστε επίσης – Κατάρ 2022: Το πιο ακριβό Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε ποτέ και οι άλλες πρωτιές

Πακτωλός χρημάτων

Τα κέρδη όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς κάθε χώρα που συμμετέχει θα βγει κερδισμένη, και όσο προχωρά το τουρνουά, τα κέρδη θα είναι ακόμα πιο… εντυπωσιακά.

Ως εκ τούτου κάθε λάκτισμα της μπάλας θα έχει σημασία στο Κατάρ 2022.

Διαβάστε επίσης – Μουντιάλ: Οι αριθμοί της κορυφαίας διοργάνωσης στον κόσμο

Και οι 32 ομάδες λαμβάνουν 1,5 εκατομμύριο δολάρια η καθεμία για να περάσουν στη φάση των ομίλων. Πρόκειται για ένα ποσό που θα τις βοηθήσει «να καλύψουν τα έξοδα προετοιμασίας τους στο Κατάρ».

Οι πρωταθλητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 πρόκειται να πάρουν το ποσό των 42 εκατομμυρίων δολαρίων, η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη θα λάβει 30 εκατ. δολ. ενώ η τρίτη και τέταρτη θέση κερδίζουν 27 εκατ. και 25 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2018, όταν η Γαλλία έλαβε 38 εκατομμύρια ευρώ μετά την κατάκτηση του τροπαίου.

Όσοι τερματίσουν μεταξύ 5ης και 8ης θέσης θα λάβουν ένα 17 εκατ. δολ. έκαστος, ενώ όσοι τερματίσουν μεταξύ 9ης και 16ης θέσης θα λάβουν 13 εκατ. δολάρια . Οι υπόλοιπες ομάδες θα λάβουν από 9 εκατομμύρια δολάρια η καθεμία για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά.

Οι «πρωτιές» του Κατάρ

Το Κατάρ είναι η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής που φιλοξενεί Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και έχει επενδύσει πολλά σε υποδομές για να φιλοξενήσει εκατομμύρια φιλάθλους που θα επισκεφθούν τη χώρα κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων. Σύμφωνα με το Bloomberg, το Κατάρ έχει επενδύσει περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια για να κάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο πραγματικότητα, κάνοντας το τουρνουά το πιο ακριβό Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το κόστος είναι 20 φορές μεγαλύτερο από το κόστος διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι