Στο επίπεδο ρεκόρ των 7,5 δισ. δολαρίων ανήλθαν τα έσοδα της FIFA στα τέσσερα χρόνια εμπορικών συμφωνιών που συνδέονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ίδια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η FIFA αποκάλυψε τα κέρδη της σε αξιωματούχους από περισσότερα από 200 μέλη της. Είναι 1 δισ. δολάρια περισσότερα από τα έσοδα από τον προηγούμενο εμπορικό κύκλο που συνδέεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία.

Τα επιπλέον έσοδα ενισχύθηκαν από εμπορικές συμφωνίες με τη διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Qatar Energy εντάχθηκε ως κορυφαίος χορηγός και νέοι χορηγοί τρίτης κατηγορίας περιλαμβάνουν την τράπεζα του Κατάρ QNB και την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ooredoo.

Η FIFA πρόσθεσε επίσης φέτος συμφωνίες χορηγών δεύτερης βαθμίδας από την οικονομική πλατφόρμα crypto.com και έναν πάροχο blockchain – τον πρώτο της νέο Αμερικανό χορηγό σε περισσότερο από μια δεκαετία.

Διαβάστε επίσης: Ένα Μουντιάλ διαφορετικό από τα άλλα

Βασικές συμφωνίες με χορηγούς

Οι βασικές συμφωνίες μετάδοσης για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Σεπ Μπλάτερ σε συμφωνίες δύο τουρνουά που περιελάμβαναν τα τουρνουά της Ρωσίας και του Κατάρ. Περιελάμβαναν συμφωνίες με την Fox στις ΗΠΑ και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Κατάρ BeIN Sports από το 2011.

Τα έσοδα της FIFA θα αυξηθούν σε περίπου 2,5 δισ. δολάρια παρά την πανδημία COVID-19. Η FIFA ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει αυτά τα μετρητά για να βοηθήσει τα μέλη να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το 2020, όταν οι αγώνες εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκλεισαν σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Διαβάστε επίσης: Ινφαντίνο – FIFA: Κατηγορεί τη Δύση για υποκρισία με αφορμή το Μουντιάλ

Τα έσοδα είναι πιθανό να πλησιάσουν τα 10 δισ. δολάρια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια χάρη σε μια νέα οικονομική στρατηγική για το γυναικείο ποδόσφαιρο και το διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.

Ξεχωριστές συμφωνίες χορηγών για το γυναικείο ποδόσφαιρο υπογράφονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρνουά  του 2026 θα έχει 48 ομάδες αντί για 32.

Η FIFA έχει καιρό να αποφασίσει για τους χορηγούς του 2026 με τις συμφωνίες των Coca-Cola, Adidas και Wanda να είναι οι μοναδικές που επεκτείνονται αυτή τη στιγμή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport