«Το γιορτινό Καλάθι του Νοικοκυριού, θα ξεκινήσει από τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε θα ξεκινήσουν και τα ψώνια για το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι» είπε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι, από σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, εντάχθηκαν στο «καλάθι του νοικοκυριού» νέα προϊόντα, όπως αυτά για τους διαβητικούς, ενώ διευρύνονται και υπάρχουσες κατηγορίες στην κατεύθυνση της κάλυψης περισσότερων αναγκών για τους καταναλωτές.

Διαβάστε επίσης: Καλάθι του νοικοκυριού: Γεμίζει με προϊόντα και για τους διαβητικούς

Όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχει πετύχει το «καλάθι» είναι ότι σε μια πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων πλέον οι τιμές είναι σταθερές, εδώ και περίπου πέντε εβδομάδες.

Τι θα περιλαμβάνει το Χριστουγεννιάτικο καλάθι του νοικοκυριού

Σε ό, τι αφορά στο γιορτινό καλάθι, ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε στην ΕΡΤ, ότι μέχρι 14 Δεκεμβρίου, «θα είναι έτοιμες, όλες οι κατηγορίες που θα προστεθούν. Αυτό που επεξεργαζόμαστε σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ είναι μια αύξηση των κωδικών κρέατος, όπως και κάποια παραδοσιακά γλυκίσματα. Συζητείται π.χ. να περιέχει χριστουγεννιάτικα τσουρέκια και βασιλόπιτες».

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο και με τα αποτελέσματα της 5ης εβδομάδας που επεξεργάζονται «φαίνεται ότι ακόμη και τώρα έχουμε επιπλέον μειώσεις τιμών στα προϊόντα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πολύ μεγαλύτερες μειώσεις σε σχέση με την αρχή του προγράμματος»

Όπως τόνισε και με τα σημερινά στοιχεία «υπάρχουν αλυσίδες που μεσοσταθμικά έχουν προτείνει στο καλάθι του νοικοκυριού μειώσεις μέχρι και 25% σε ορισμένες περιπτώσεις»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία