Στην πώληση του 60% της εταιρείας παραγωγής Plan B στον γαλλικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Mediawan, προχωράει ο Μπραντ Πιτ, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Η συμφωνία, αποτιμά την Plan B σε εκατοντάδες εκατομμύρια αλλά κάτω από 500 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσαν πηγές που δεν ήθελαν να κατονομαστούν.

Ούτε η Plan B ούτε η Mediawan θέλησαν να σχολιάσουν.

Διαβάστε επίσης: Stellantis: Σε καθεστώς απολύσεων πάνω από 1.200 εργαζόμενοι

Συνιδρυτής η Τζένιφερ Άνιστον

Ο Πιτ, ο βραβευμένος με Όσκαρ πρωταγωνιστής ταινιών όπως το «Μια φορά και έναν καιρό στο Χόλιγουντ» και το «Fight Club», ίδρυσε την Plan B το 2001 μαζί με την πρώην πλέον σύζυγό του Τζένιφερ Άνιστον και τον τότε μάνατζέρ του Μπραντ Γκρέι, ο οποίος πέθανε το 2017. Ο διάσημος ηθοποιός έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης μετά το διαζύγιό του με την Aniston.

Διαβάστε επίσης: Enel SpA: Πουλάει τις δραστηριότητές της στη Χιλή

Η εταιρεία παραγωγής έχει βοηθήσει στην παραγωγή τόσο ταινιών όσο και τηλεοπτικών σειρών τις τελευταίες δύο δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων βραβευμένων με Όσκαρ ταινιών όπως το «The Departed» και το «12 Years a Slave». Είναι παραγωγός αρκετών ταινιών που κυκλοφόρησαν φέτος, όπως το «Blonde» του Netflix, μια μυθοπλαστική εκδοχή της Μέριλιν Μονρόε, και το «She Said», το οποίο περιγράφει λεπτομερώς την έρευνα των New York Times για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Χόλιγουντ.

Για την τηλεόραση, οι παραγωγές της Plan B περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διασκευή του «The Normal Heart”»του 2014 από το HBO, σε σκηνοθεσία του Ryan Murphy, και τη μίνι σειρά «The Underground Railroad» του 2021 από το Amazon Prime Video.

Ανεξάρτητα στούντιο παραγωγής

Τα ανεξάρτητα στούντιο παραγωγής έχουν γίνει στόχοι εξαγοράς, καθώς οι μεγάλες εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης δημιουργούν υπηρεσίες streaming. Πέρυσι, η Ρις Γουίδερσπουν πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Hello Sunshine στην Candle Media, που ιδρύθηκε από τους βετεράνους της Disney Κέβιν Μάγιερ και Τομ Σταγκς, σε μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρεία στα 900 εκατομμύρια δολάρια. Η Candle Media απέκτησε επίσης μειοψηφικό μερίδιο στην Westbrook Inc. – την εταιρεία παραγωγής που ιδρύθηκε από τον Will Smith και την Jada Pinkett Smith – νωρίτερα φέτος.

Η Mediawan είναι ένα στούντιο που παράγει ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. . Η εταιρεία διαθέτει περισσότερες από 60 εταιρίες παραγωγής παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus