Σε μια «ταραχώδη» χρονιά που σημαδεύτηκε από την παγκόσμια νομισματική σύσφιγξη, τις πληθωριστικές πιέσεις, τον φόβο ύφεσης και τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια εταιρεία ορυχείων στην Ινδονησία αποδεικνύεται ότι έχει την καλύτερη απόδοση στον κόσμο με ένα εντυπωσιακό ράλι 1.595%.

Διαβάστε επίσης: Lenovo: Βελτιωμένη κερδοφορία για 10ο συνεχόμενο τρίμηνο

Οι μετοχές της PT Adaro Minerals Indonesia αυξομειώνονται από τότε που διολίσθησαν από την κορύφωση του Απριλίου, αλλά εξακολουθούν να κερδίζουν κατά πολύ τους ομολόγους τους στον παγκόσμιο δείκτη Bloomberg World Index των 2.803 εταιρειών – αποδίδοντας υπερδιπλάσιες αποδόσεις από την δεύτερη Turkish Airlines.

Διαβάστε επίσης: IATA: Επιστροφή στην κερδοφορία το 2023

Εκτόξευση

Η Adaro είδε την τιμή της μετοχής της να εκτοξεύεται στα ύψη από τις 3 Ιανουαρίου που άρχισε να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Τζακάρτα, εκτοξεύοντας την τιμή της από 100 ρουπίες σε 2.990 σε διάστημα μόλις τριών μηνών, πριν αρχίσει η πτώση. Έκλεισε στις 1.695 ρουπίες την Τετάρτη, έχοντας χρηματιστηριακή αξία περίπου 4,5 δισ. δολαρίων.

Επένδυσε και σε άλλους τομείς

Ενώ η πορεία της μετοχής ήταν στενά συνδεδεμένη με τις παγκόσμιες τιμές άνθρακα, πραγματοποίησε περισσότερα κέρδη χάρη στη στρατηγική της Adaro να χρησιμοποιήσει την ρευστότητά της για να διαφοροποιηθεί στον τομέα του αλουμινίου και της κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε άλμα 482% στα καθαρά κέρδη της στο εννεάμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Οι προβλέψεις πέντε αναλυτών του Bloomberg «βλέπουν» περαιτέρω άνοδο των τιμών των μετοχών κατά 42% τους επόμενους 12 μήνες.

Ο δείκτης τιμής προς λογιστική αξία της Adaro ο οποίος βρίσκεται περίπου στο 9,4, είναι κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με το Bloomberg, αν και είναι περίπου έξι φορές υψηλότερος από τους εγχώριους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένων των PT Bukit Asam και PT Indo Tambangraya Megah. Δύο παρόμοιες εταιρείες, η κινεζική Shanxi Coking Coal Energy Group και η αυστραλιανή Whitehaven Coal Ltd – και οι δύο παράγουν άνθρακα κοκκοποίησης – έχουν αναλογίες στο 2.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές