Σύμφωνο Συνεργασίας, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή ελληνογαλλικών ανταλλαγών στους τομείς δραστηριοποίησής τους, μεταξύ των οποίων και τη ναυτική εκπαίδευση υπέγραψαν παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας κου Patrick Maisonnave και του Πρόεδρου του Ιδρύματος Ευγενίδου (ΙΕ), κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, ο Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Nicolas Eybalin, και ο εξουσιοδοτημένος Διοικητής του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Ιωάννης Γκόλιας.

Το σύμφωνο

Στο σύμφωνο που υπεγράφη την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, ορίζεται μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει συνεργασία στην πραγματοποίηση σειράς εκπαιδευτικών δράσεων που ομαδοποιούνται σε τέσσερις άξονες: Στην συνδιοργάνωση τεσσάρων επιστημονικών διαλέξεων από αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς Γάλλους επιστήμονες, στην επαφή με φορείς στη Γαλλία με στόχο κοινές δράσεις για την διαμόρφωση πλαισίου θέσεων για την βελτίωση της ναυτικής εκπαίδευσης, στην συνδιοργάνωση εκθέσεων με την “La Cité des sciences et de l’industrie” στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου, και τέλος στην ανάπτυξη σχολικών εργαστηρίων με βάση επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια κατασκευών, στο πλαίσιο του σκοπού του Ιδρύματος. Τέθηκαν επίσης οι βάσεις για την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στον κύριο στόχο του Iδρύματος Ευγενίδου που είναι η συμβολή στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση με έμφαση στην ναυτική εκπαίδευση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Προώθηση επιστήμης

Ο Πρέσβης της Γαλλίας χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση της Επιστήμης και της Τεχνολογίας συνδυάζοντας μάθηση και ψυχαγωγία, σε ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα εξοπλισμένα ψηφιακά πλανητάρια στον κόσμο και έναν εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο. Ο κ. Δημητριάδης-Ευγενίδης τόνισε ότι το Ίδρυμα Ευγενίδου εγκαινιάζει μία στενότερη συνεργασία με αντίστοιχους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Γαλλίας, μέσω του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού βραχίονα της Γαλλικής πρεσβείας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων και την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων στην κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων τους. Αναφέρθηκε επίσης, στην αποδοτική συνεργασία του Ιδρύματος με το Γαλλικό Επιστημονικό Κέντρο “La Cité des sciences et de l’industrie” στο πλαίσιο της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας που φιλοξενήθηκε από το 2006 έως το 2017, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα