Κατηγορίες στην πρωταθλήτρια ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι απήγγειλε η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Αγγλία, υποστηρίζοντας ότι έχει παραβιάσει τους οικονομικούς κανόνες που διέπουν τη διοργάνωση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα η Premier League, αναφέρει ότι την ετυμηγορία αυτή την έχει καταθέσει σε μια επιτροπή η οποία είναι ανεξάρτητη τόσο από το πρωτάθλημα όσο και από τις 20 ομάδες που το απαρτίζουν.

NFT: Συμφωνία ανάμεσα σε Premier League και Sorare

Μετά από εκτεταμένη έρευνα, η Premier League ισχυρίζεται ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν παρείχε «αληθινές και δίκαιες» αναφορές για την οικονομική της κατάσταση για το διάστημα από την αγωνιστική σεζόν 2009/10 έως και την αγωνιστική χρονιά 2017/18.

Συγχρόνως, η έτερη ομάδα του Μάντσεστερ στην Premier League δεν έχει δώσει όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με την αμοιβή του τότε προπονητή της, του Ιταλού Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι.

Ο σύλλογος φέρεται να μην έχει συμμορφωθεί με τους οικονομικούς κανονισμούς όπως αυτοί ορίζονται από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) -το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου – επίσης από τη σεζόν 2013/14 έως και 2017/18, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, η ομάδα αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι δεν τήρησε τους κανόνες σχετικά με την κερδοφορία και τη βιωσιμότητά της από το 2015/16 έως το 2017/18.

Τα μέλη της επιτροπής, τα οποία θα διοριστούν από τον ανεξάρτητο πρόεδρο της δικαστικής επιτροπής της Πρέμιερ Λιγκ, θα διεξαγάγουν ακροάσεις σχετικά με αυτές τις αξιώσεις ιδιωτικά, ενώ δεν θα υπάρξουν περαιτέρω σχόλια για το θέμα «μέχρι νεωτέρας».

Από την πλευρά της η ομάδα δεν έχει προέβει σε καμία δήλωση.

Το 2020, ο σύλλογος τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων της UEFA γνωστοί ως Financial Fair Play και των περιορισμών που αφορούν την αδειοδότηση. Ωστόσο, αυτή η αναστολή ανατράπηκε αργότερα από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, το διεθνή δικαιοδοτικό όργανο με έδρα την Ελβετία.

Από το 2008 όταν και εξαγοράσθηκε από τον όμιλο Abu Dhabi United έχει κατακτήσει έξι τίτλους πρωταθλήματος μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι