Με αρνητικά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας το ίδιο με χθες μοτίβο, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τα ισχυρά εταιρικά κέρδη και το ενδεχόμενο οι κεντρικές τράπεζες να παραμείνουν στη γραμμή της επιθετικής σύσφιγξης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2%, με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,14% στις 8.003 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,14% στις 15.455 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,02% στις 7.334 μονάδες.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις είναι επίσης στο προσκήνιο στην Ευρώπη, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο συνεχίζει να αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.

Ομιλία Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα εκφωνήσει ομιλία στην Πολωνία αργότερα μέσα στην ημέρα, αφού επισκέφθηκε χθες την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο σε μια επίδειξη υποστήριξης προς τη χώρα, καθώς υποσχέθηκε περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια και ρωσικές κυρώσεις καθώς πλησιάζει η επέτειος ενός έτους από τον πόλεμο.

Ωστόσο, οι αγορές έχουν πρόσφατα ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό οποιεσδήποτε δηλώσεις σχετικά με τον πόλεμο ή τις επιπτώσεις του – όπως το ανώτατο όριο της ρωσικής τιμής του πετρελαίου – εστιάζοντας σε συγκεκριμένες δράσεις.

Στα μάκρο της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης παραγωγής PMI της Γερμανίας αυξήθηκε τον Φεβρουάριο, φθάνοντας σε υψηλό οκτώ μηνών, σύμφωνα με την S&P Global. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 51,1, υπερβαίνοντας το ουδέτερο 50 και ανεβαίνοντας από το 49,9 του προηγούμενου μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές