Ανοδο 50% έχει καταγράψει από τις αρχές του έτους το Βitcoin, αψηφώντας τον μακροοικονομικό κίνδυνο.

Οι ανησυχίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων και οι περιορισμοί των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ υποδήλωναν ότι τα κρυπτονομίσματα θα «έβλεπαν» απότομη πτώση.

Το κέρδος του Bitcoin από τις αρχές του έτους έφτασε στο 50% μετά από ένα περαιτέρω άλμα τον Φεβρουάριο, σε αντίθεση με την υποχώρηση των παγκόσμιων μετοχών αυτόν τον μήνα εξαιτίας ενός μακροοικονομικού περιβάλλοντος γεμάτο ανησυχίες για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Τράπεζες: Κανόνες fast-track για τα crypto ζητά η Κομισιόν

Αποσύνδεση από τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία

«Το Crypto έχει αποσυνδεθεί από τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία το 2023», έγραψε σε σημείωμα η εταιρεία έρευνας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Kaiko.

Ως αποτέλεσμα, τα crypto ξεπερνάνε τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία. Ο S&P 500 έχει επιστρέψει λίγο πάνω από 6% φέτος, ο Nasdaq 100 σχεδόν 13% και ο χρυσός περίπου 1%. Ο δείκτης MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 Index των κορυφαίων διακριτικών έχει αυξηθεί κατά 40%.

Ο Adam Farthing, αναλυτής στην B2C2, είπε ότι το 59% των ροών από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ήταν αγοραστές, σε σύγκριση με το 55% στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και ελαφρά πίεση πωλήσεων από τις ΗΠΑ, όπου οι ρυθμιστικές αρχές ενίσχυσαν την πιέση στον κλάδο στον απόηχο της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου FTX.

Ένα άλλο θέμα της κρυπτογράφησης είναι η επόμενη αναβάθμιση του blockchain Ethereum. Η λεγόμενη αναβάθμιση της Σαγκάης θα επιτρέψει στους επενδυτές να αποσύρουν νομίσματα Ether που είχαν κλειδώσει για να βοηθήσουν στη λειτουργία του δικτύου σε αντάλλαγμα για ανταμοιβές, μια διαδικασία που ονομάζεται ποντάρισμα.

Ανοδικά και τα «μικρότερα» token

Τα μικρότερα token από εφαρμογές που προσπαθούν να διευκολύνουν την αξιοποίηση των ανταμοιβών πονταρίσματος έχουν αυξηθεί. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το Lido DAO και το RPL της Rocket Pool, τα οποία αυξήθηκαν κατά 200% και 150% αντίστοιχα το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Η καινοτομία «θα επιτρέψει στην κρυπτογράφηση να αποσυνδεθεί από τις παραδοσιακές αγορές», δήλωσε ο David Moreno Darocas, επικεφαλής της έρευνας στην εταιρεία πληροφοριών αγοράς CryptoCompare.

Ωθηση

«Εκτός και αν υπάρξει κλιμάκωση της μακροοικονομικής αστάθειας, αναμένουμε ότι τα κρυπτονομίσματα θα επανέλθουν λόγω ειδικών παραγόντων του τομέα», δήλωσε ο Richard Galvin, συνιδρυτής του fund manager Digital Asset Capital Management.

Πολλοί επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αλλά όσοι ενδιαφέρονται ξεφεύγουν από τα περιθώρια και φαίνεται ότι «αγοράζουν για ανατίμηση των τιμών και διαφοροποίηση», δήλωσε ο Alkesh Shah, επικεφαλής έρευνας κρυπτογράφησης στην Bank of America.

Η ζήτηση λιανικών επενδυτών βοηθά, πρόσθεσε ο στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan, Νικόλαος Πανιγκιρτζόγλου.

«Αυτή η θετική ώθηση λιανικής από τις αρχές του 2023 είναι πιο κυρίαρχη στα κρυπτονομίσματα δεδομένης της απουσίας θεσμικών επενδυτών αυτή τη στιγμή μετά το FTX», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News