Κέρδη καταγράφει το Bitcoin το οποίο βρίσκεται κοντά στα 25.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο, εν μέσω μίας ευρύτερης ανόδου της αγοράς crypto, καθώς περιορίζονται οι φόβοι των επενδυτών για την επιβολή αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου στον κλάδο από τις αμερικανικές αρχές.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα του κόσμου διαπραγματεύονταν στα 24.700 δολάρια, ενώ σημαντική άνοδο καταγράφουν τα Ether, Cardano και Polkadot.

Ανακάμπτει η αγορά – Ράλι στο Bitcoin

Σύμφωνα με την Cici Lu, ιδρύτρια της συμβούλου blockchain Venn Link Partners, η δυναμική στα κρυπτονομίσματα είναι πιθανό να κάνει τους κερδοσκόπους να σταματήσουν τα πτωτικά στοιχήματα προωθώντας περαιτέρω το ράλι.

Περίπου 64,5 εκατ. δολάρια short θέσεων σε Bitcoin ρευστοποιήθηκαν χθες Τετάρτη, οι περισσότερες σε περίπου ένα μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass. Οι ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν παράλληλα με ένα άλμα σχεδόν 9% που σημείωσε το κρυπτονόμισμα στις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ανεβαίνουν παράλληλα με τις διεθνείς μετοχές.

Ο κίνδυνος για την αισιοδοξία που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές είναι ότι οι επενδυτές είναι υπερβολικά εφησυχασμένοι σχετικά με το πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν τα επιτόκια, καθώς η παρατεταμένη νομισματική σύσφιξη θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για μια σειρά περιουσιακών στοιχείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto