Λιγότερες από 2 μονάδες ήταν η «ζημιά» της κατοχύρωσης των κερδών στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έκανε κάποιες διορθωτικές κινήσεις χωρίς όμως να επιτρέπει μεγαλύτερες κινήσεις που να θέτουν παύση στο ράλι ανόδου. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,13% στις 1.121,74 μονάδες με τον τζίρο να φτάνει στα 112 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Εταιρικές πιέσεις

Νευρικότητα

Το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν η έντονη νευρικότητα στην πλειονότητα των τίτλων του, με τον γενικό δείκτη μάλιστα να κάνει μια ταλάντωση από το -1,16% έφτασε έως και το -0,05%, για να αφεθεί τελικά στους πωλητές.  Για περίπου μία ώρα, από τις 12:30 έως τις 13:00 οι τράπεζες προσπάθησαν να αλλάξουν το κλίμα, αλλά οι πωλητές επενέβησαν, αφήνοντας τους τίτλους που πρωταγωνίστησαν ανοδικά να διορθώσουν, αλλά όχι τον γενικό δείκτη να χάσει επίπεδα που ανακτήθηκαν εν ριπή οφθαλμού τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο, αυτό που μεταφέρεται από τα desk στον ot.gr, δεν είναι κάποια δομική αλλαγή της πορείας της αγοράς, τουλάχιστον προς ώρας, καθώς πολλά χαρτοφυλάκια επιχείρησαν να κατοχυρώσουν κέρδη σε όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα.  Στόχος ήταν να δημιουργηθούν οι βάσεις σε διάφορα επίπεδα τιμών, οι οποίες και θα λειτουργήσουν ως αναχώματα στις δύσκολες ημέρες του profit taking. Άλλωστε, ο γενικός δείκτης διανύει την 9η συνεδρίαση σε υπεραγορασμένη ζώνη (από 9 Φεβ.), με την πρώτη στήριξη να ανεβαίνει στις 1060 μονάδες λόγω ορμής.

Πλώρη ακόμα και για 1300 μονάδες

Η αίσθηση της αγοράς όμως είναι ότι το ΧΑ έχει βάλει πλώρη για τη ζώνη 1250-1300 μονάδων, εν όψει της επενδυτικής αξιολόγησης, που μάλλον προεξοφλείται θετική. Κάτι που φάνηκε και σήμερα, με τις αγοραστικές παρεμβάσεις να είναι τέτοιες που να οριοθετούν την διόρθωση σε ένα ορισμένο εύρος που να μην απειλεί την θετική τάση που κυριαρχεί στην αγορά.

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις ήταν ισχυρές σε Σαράντη, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Quest, ΔΕΗ και Μυτιληναίο. Πτωτικά έκλεισαν και οι ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Titan, Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και ΟΤΕ, ενώ ανοδικά, με κέρδη άνω του 1% έκλεισαν οι Πειραιώς, Aegean, Eurobank, Coca Cola, Ελλάκτωρ και Εθνική. Θετικά έκλεισαν και οι Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών