Οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας τον Φεβρουάριο, όπως έδειξε έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily την οποία παρουσίασε σήμερα, καθώς η αποχώρηση ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού περιόρισε την πρόσβαση που είχαν οι πάροχοι σε υλικό hardware.
Οι μεγαλύτεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών MTS και Megafon, αμφισβήτησαν την έρευνα, λέγοντας ότι διαπίστωσαν αυξημένες ταχύτητες τον Φεβρουάριο και οι δύο στη Μόσχα και εκτός Μόσχας.
Υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και άλλες πηγές του κλάδου τηλεπικοινωνιών είχαν δηλώσει στο Reuters στα τέλη του περασμένου χρόνου ότι η αποχώρηση των κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia και Ericsson ενδέχεται μακροπρόθεσμα να πλήξουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της χώρας και να οδηγήσουν σε επιδείνωση τις επικοινωνίες για τους Ρώσους.
Focus Bari: Aπογειώθηκε η χρήση του διαδικτύου στους Έλληνες άνω των 55 ετών
Μείωση ταχυτήτων έως 7%
Το κύριο έντυπο του κλάδου τηλεπικοινωνιών, η Telecom Daily, επικαλούμενη στοιχεία που βασίζονται στα «αποτελέσματα δεκάδων χιλιάδων μετρήσεων» που πραγματοποίησαν οι χρήστες του εργαλείου μέτρησης διαδικτυακής ταχύτητας Megabitus, αναφέρει ότι στη Μόσχα βίωσαν μια αύξηση της τάξεως του 32% σε ετήσια βάση στη μέση διαδικτυακή ταχύτητα κινητής τηλεφωνίας, ενώ άλλες περιοχές της χώρας είδαν μια μείωση της τάξεως του 7%.
Η Telecom Daily, η οποία δημοσιεύει ειδήσεις και αναλύσεις για τον κλάδο εδώ και 20 χρόνια, αποδίδει τη μείωση στις ελλείψεις εξοπλισμού και στην τάση των παρόχων κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσουν νέους βασικούς σταθμούς σε μεγαλύτερες πόλεις, όπου η ζήτηση των υπηρεσιών τους είναι η πιο υψηλή.
Αναφέρει επίσης ότι η πτώση στη διαδικτυακή κίνηση της κινητής τηλεφωνίας στη Μόσχα συνέβαλλε στην αύξηση των ταχυτήτων στην πρωτεύουσα.
«Η όποια σύνδεση των προβλημάτων στη Μόσχα ή στην Αγία Πετρούπολη μπορεί να γίνει πηγή σοβαρών προβλημάτων για την εικόνα ενός παρόχου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Daily Ντενίς Κουσκόφ. «Και, αντίθετα, κανείς δεν θα παρατηρήσει αν η ταχύτητα πέσει κατά 20%-30% σε μια απομακρυσμένη περιοχή».
Η MTS ανέφερε ότι έχει διαπιστώσει αυξημένη κίνηση και αυξημένες ταχύτητες στη διαδικτυακή κινητή τηλεφωνία στις περιφέρειες χωρίς να καταγράψει μείωση.
«Η MTS εργάζεται συνεχώς για την επέκταση της χωρητικότητας του δικτύου και οι φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών και οι ρυθμιστικές αρχές διεξάγουν διάλογο με στόχο την άρση των διοικητικών εμποδίων και την τόνωση της ανάπτυξης του κλάδου», ανέφερε.
Η ανταγωνίστρια Megafon δήλωσε ότι η μέση ταχύτητα της διαδικτυακής κινητής τηλεφωνίας στο δίκτυό της στις περιοχές εκτός Μόσχας ήταν 14% υψηλότερη τον Φεβρουάριο σε σχέση με πέρυσι, και 18,5% υψηλότερη στην πρωτεύουσα.
Άλλοι μεγάλοι πάροχοι όπως η Tele2 και Beeline, καθώς και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής της Ρωσίας, δεν ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα να σχολιάσουν το θέμα.
Latest News
Η Google φέρνει στα ελληνικά σχολεία το “Experience AI”
Η Google και το Raspberry Pi Foundation παρέχουν χρηματοδοτική στήριξη και ενδυνάμωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για ένα μέλλον καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη
Σχέδιο απαγόρευσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα; - Τι εξετάζεται
Προωθούνται αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media
Πώς θα χτιστεί ο «Φάρος» του ελληνικού AI - Ο ρόλος του Υπερταμείου
Το έργο για τον «Φάρο» συνδέεται με την κατασκευή του εθνικού υπερυπολογιστή «Δαίδαλου» - Θα δημιουργηθεί θυγατρική που θα αναλάβει τη διαχείρισή του
Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits
Δημιουργείται στην Ελλάδα το AI factory «Pharos» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Η Ελλάδα μία από τις επτά χώρες της ΕΕ που θα δημιουργηθούν «εργοστάσια» τεχνητής νοημοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός
Πόση τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιούν οι Έλληνες - Τι δείχνει έρευνα της Focus Bari
Στην έρευνα της Focus Bari αναλύονται οι ευκαιρίες, οι κίνδυνοι αλλά και οι μεγάλες προσδοκίες
Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας
Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες
Τι είναι η αβοκέτα... και οι υπόλοιπες κορυφαίες αναζητήσεις στην Google των Ελλήνων
Στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων στη μηχανή αναζήτησης της Google περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πρόσωπα μέχρι αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων
Στο στόχαστρο των Βρυξελλών Google και Meta για «μυστικές διαφημίσεις»
Οι ρυθμιστικές αρχές ζητούν πληροφορίες για συνεργασία που παρακάμπτει τους κανόνες του γίγαντα αναζήτησης για ανηλίκους
Τα ρομποταξί της Tesla θα κινούνται με ανθρώπινο τηλεχειρισμό
Η Tesla σκοπεύει να ξεκινήσει την υπηρεσία ρομποταξί με έναν εταιρικό στόλο που υποστηρίζεται από εξ αποστάσεως τηλεχειρισμό