Ο Gautam Adani επιδιώκει να πουλήσει ένα μερίδιο στην Ambuja Cement για περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν την Παρασκευή οι Financial Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Adani υπέβαλε την Πέμπτη επίσημο αίτημα στους διεθνείς δανειστές να πουλήσουν 4% έως 5% στην Ambuja, μια επιχείρηση τσιμέντου που ανήκει στον Ινδό μεγιστάνα.

Σανίδα σωτηρίας για τον όμιλο Adani – Ο «Λευκός Ιππότης» που επένδυσε 1,87 δισ. δολάρια

Σημειώνεται πως ο Όμιλος Adani απέκτησε πέρυσι τις επιχειρήσεις τσιμέντου της Holcim AG, με την επωνυμία Ambuja Cements and ACC Ltd, έναντι 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο asset που αγόρασε ο όμιλος Αdani μέχρι σήμερα.

Παλεύει με το υψηλό χρέος

Η τελευταία κίνηση έρχεται καθώς ο όμιλος επιδιώκει να ανοικοδομήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να κατευνάσει τις ανησυχίες για το υψηλό χρέος.

Η έκθεση της Hindenburg Research που είδε πριν από λίγο καιρό το φως της δημοσιότητας έκανε λόγο για χειραγώγηση μετοχών και χρήση φορολογικών παραδείσων, επισημαίνοντας τα «σημαντικά» επίπεδα χρέους, τα οποία ο Adani έχει αρνηθεί.

Ο Gautam Adani και η οικογένειά του έχουν προπληρώσει όλα τα δάνεια, ανέφεραν ανώτερα στελέχη στους επενδυτές σε συνάντηση στο Λονδίνο.

Η Ambuja Cements έκλεισε με πτώση 1,7%, ενώ η ACC είχε απώλειες 0,7% την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή