Περισσότερο από δύο χρόνια μετά την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο αμερικανικό Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021, το YouTube αίρει την τιμωρία και επαναφέρει το κανάλι του τέως προέδρου.

Η υπηρεσία της Alphabet γίνεται έτσι η τρίτη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, μετά το Facebook και το Twitter που ξεπαγώνει τους λογαριασμούς του.

Επιστρέφει σε Facebook και Instagram ο Τραμπ με… βραχιολάκι

Ο Τραμπ ανακτά έτσι το βήμα για να επικοινωνεί με τους δεκάδες εκατομμύρια ακολούθους του και να αντλεί χρηματοδότηση για την υποψηφιότητά του στις εκλογές το 2024.

«Αξιολογήσαμε προσεκτικά τον συνεχιζόμενο κίνδυνο βίας στον πραγματικό κόσμο, σταθμίζοντας παράλληλα τη δυνατότητα των ψηφοφόρων να ακούν ισότιμα τα μηνύματα των σημαντικότερων υποψηφίων για τις εκλογές» ανέφερε το YouTube.

H εταιρεία είχε παγώσει το κανάλι του Τραμπ με την κατηγορία ότι υποκίνησε τον όχλο που εισέβαλε στο Καπιτώλιο αμφισβητώντας τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.

Το 2021, η τότε διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube, Susan Wojcicki, είχε δηλώσει ότι οι περιορισμοί του πρώην προέδρου Τραμπ θα αρθούν όταν η πλατφόρμα πίστευε ότι ο κίνδυνος της βίας στον πραγματικό κόσμο είχε υποχωρήσει. Σημειώνεται ότι ο λογαριασμός δεν τερματίστηκε από τον ιστότοπο, αλλά δεν μπορούσε να ανεβάσει νέα βίντεο.

Αμέσως μετά την άρση της φραγής, χρήστες έσπευσαν να γράψουν σχόλια κάτω από το τελευταίο βίντεο του Τραμπ στο YouTube, το οποίο αναρτήθηκε περισσότερο από δύο χρόνια πριν. «Ήθελα να είμαι ο πρώτος που σε καλωσορίζω» έγραψε κάποιος.

Παραμένει ωστόσο ασαφές αν ο Τραμπ θα χρησιμοποιήσει το YouTube ή αν θα συνεχίσει να προτιμά τη δική του πλατφόρμα Truth Social.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής