Έτοιμο να κατακλύσει τους δρόμους της Τουρκίας είναι το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας Togg, με τον πρώτο ιδιοκτήτη του νέου SUV μοντέλου να είναι φυσικά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος βρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου οχήματος μαζί με την σύζυγό του Εμινέ, με τον ενθουσιασμό και των δύο να είναι διάχυτος.

«Κάναμε την πρώτη παραγγελία για το Togg, το καμάρι της χώρας μας, το τοπικό και εθνικό μας σήμα, το 2019. Σήμερα, λάβαμε την πρώτη έξυπνη συσκευή. Εύχομαι το Togg, που είναι ένας από τους πρώτους καρπούς του Τουρκικού Αιώνα, να είναι ωφέλιμο και ευοίωνο για όλο το έθνος μας» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην ηλεκτροκίνηση – Πότε μπαίνει στην πρίζα η Ελλάδα [γραφήματα]

«Ας ελπίσουμε ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε το Togg στους δρόμους από σήμερα» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ επισήμανε πως το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό όχημα έχει περάσει όλες τις απαραίτητες δοκιμές με επιτυχία.

«Μαζί, γινόμαστε μάρτυρες της εκπλήρωσης του 60χρονου ονείρου του έθνους μας. Ας ελπίσουμε ότι από σήμερα θα αρχίσουμε να βλέπουμε τον Togg στους δρόμους»… «Αποχαιρετούμε τον Togg, το τέκνο του έθνους μας, από το Σπίτι του Έθνους. Καλή τύχη Togg!» κατέληξε.

Η παραγωγή του TOGG T10X εγκαινιάστηκε στις 29 Οκτωβρίου του 2022, ανήμερα της 99ης επετείου από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας. Εκ των πρωταγωνιστών της εκδήλωσης ήταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως το εγχείρημα της TOGG.

Το μοντέλο κατασκευάζεται στην περιφέρεια Gemlik της επαρχίας Προύσας, σε εγκαταστάσεις που, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, είναι υπερσύγχρονες, μιας και εφαρμόζονται οι πιο εξελιγμένες κατασκευαστικές μέθοδοι.

Η τιμή του ξεκινά από τις 953.000 τουρκικές λίρες, δηλαδή από 46.892 ευρώ.

Εντός του 2024 η Τουρκία φιλοδοξεί να εξάγει το ηλεκτροκίνητο όχημα σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green