Την αναστολή της παραγωγής του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου F-150 Lightning για άλλη μια εβδομάδα, ανακοίνωσε η Ford.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά από ένα πρόβλημα που εμφάνισε μπαταρία οχήματος που οδήγησε σε ανάφλεξη.

Η Ford ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο προμηθευτής των ηλεκτρικών μπαταριών της, η εταιρεία SK, ξεκίνησε να κατασκευάζει και πάλι στοιχεία μπαταριών σε εργοστάσιό της στην Τζόρτζια, αλλά θα χρειαστεί χρόνος «για να διασφαλιστεί ότι θα η παραγωγή θα επιστρέψει στην κατασκευή κυψελών υψηλής ποιότητας και έως ότου αυτές οι μπαταρίες οδηγηθούν στη γραμμή παραγωγής του Lightning».

Ford: Απολύσεις στην Ευρώπη λόγω στροφής στην ηλεκτροκίνηση

«Οι ομάδες μας εργάστηκαν γρήγορα για να εντοπίσουν τη βασική αιτία του προβλήματος», επισήμανε σε σχετική ανακοίνωσή της η Ford την Παρασκευή και πρόσθεσε ότι «συμφωνούμε με τις προτεινόμενες αλλαγές της SK στον εξοπλισμό και τις διαδικασίες της για τις γραμμές παραγωγής κυττάρων της SK».

Πρόβλημα στην μπαταρία

Η Ford την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι η παραγωγή του Lightning θα διακοπεί τουλάχιστον για αυτή την εβδομάδα, καθώς οι μηχανικοί προσδιόρισαν τη βασική αιτία του προβλήματος της μπαταρίας και εφάρμοσαν βελτιώσεις στη διαδικασία παραγωγής της.

Το περιστατικό με την ανάφλεξη μπαταρίας συνέβη στις 4 Φεβρουαρίου σε χώρο αποθήκευσης κατά τη διάρκεια ποιοτικού ελέγχου πριν από την παράδοση, ενώ το όχημα βρισκόταν σε διαδικασία φόρτισης.

Λίγες ημέρες αργότερα, η Ford ανέστειλε την παραγωγή και εξέδωσε οδηγία διακοπής αποστολής των οχημάτων στους αντιπροσώπους της εταιρείας. Η Ford από τη μεριά της ξεκαθάρισε ότι όπως διαπίστωσαν οι μηχανικοί της, δεν εντοπίστηκαν κάποια σφάλματα ή αστοχίες στη διαδικασία φόρτισης.

Τέλος η αυτοκινητοβιομηχανία επισήμανε πως δεν γνωρίζει κάποιο άλλο ανάλογο περιστατικό ανάφλεξης μπαταρίας σε οχήματα που έχουν ήδη παραδοθεί στους πελάτες της.

Το F-150 Lightning παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές, καθώς είναι το πρώτο mainstream ηλεκτρικό pickup truck στην αγορά και ένα σημαντικό λανσάρισμα για τη Ford.

Το ζήτημα της μπαταρίας προσθέτει ένα ακόμα πρόβλημα στα συνεχιζόμενα «ζητήματα εκτέλεσης» που αναφέρθηκαν στους επενδυτές νωρίτερα αυτό το μήνα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ford, Jim Farley, που οδήγησαν σε ψαλίδισμα των κερδών της για το τέταρτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green