Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τη νέα απόφαση αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας να βρίσκεται στο επίκεντρο, την ώρα που οι εκτιμήσεις των αναλυτών αναφέρουν ότι η περιοχή βρίσκεται κοντά στο τέλος του κύκλου της σύσφιξης.

Η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο ρευστότητας κατά 50 μονάδες βάσης στο 5,25%, με το δολάριο Νέας Ζηλανδίας να ενισχύεται κατά σχεδόν 0,9% μετά την απόφαση.

Από την άλλη, η αγορά στο Ουέλινγκτον ανέτρεψε τα ενδοσυνεδριακά της κέρση, με τον S&P/NZX 50 να κλείνει τελικά κατά 0,27% χαμηλότερα στις 11.866,83 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε οριακή άνοδο στις 7.237 μονάδες.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 έκλεισε κατά 1,68% χαμηλότερα στις 27.813,26 μονάδες, ενώ ο Topix έχασε 1,92% στις 1.983,84 μονάδες, παρόλο που η οικονομία είδε τον τομέα των υπηρεσιών να επεκτείνεται για έβδομο συνεχόμενο μήνα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,59% για να κλείσει στις 2.495,21 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kosdaq κέρδισε επίσης 1,77% στις 872,36 μονάδες.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ είναι κλειστές λόγω αργίας.

Προς το τέλος ενός κύκλου σύσφιξης

Η Ασία πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να επιβραδύνεται, δήλωσε ο Chetan Seth, στρατηγικός αναλυτής μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της Nomura. “Αν εξετάσει κανείς τα μεγέθη του πληθωρισμού στις Φιλιππίνες, οι αριθμοί ήταν πιο χαμηλοί από τις προσδοκίες”, πρόσθεσε. Αυτό αποτελεί αντανάκλαση μιας ευρύτερης τάσης στην Ασία ότι “πιθανώς πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου των αυξήσεων”, εξήγησε.

Σήμερα, οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν ότι ο πληθωρισμός τον Μάρτιο επιβραδύνθηκε στο 7,6% από 8,6% τον Φεβρουάριο, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο γενικός πληθωρισμός της Ταϊλάνδης αυξήθηκε επίσης λιγότερο από το αναμενόμενο στο 2,83% τον Μάρτιο από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Στα μάκρο της ημέρας, ο τομέας των υπηρεσιών της Ιαπωνίας συνέχισε να επεκτείνεται τον Μάρτιο, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα της au Jibun Bank. Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών υπηρεσιών της χώρας αυξήθηκε στο 55, από 54 τον Φεβρουάριο και σηματοδοτεί τον έβδομο συνεχόμενο μήνα επέκτασης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες