Την ακύρωση της συμφωνίας ύψους 1,3 δισ. δολαρίων για την αγορά του χρεοκοπημένου δανειστή κρυπτογράφησης Voyager Digital  ακύρωσε η Binance US. Ο λόγος που επικαλέστηκε σύμφωνα με το Reuters είναι το «εχθρικό και αβέβαιο ρυθμιστικό κλίμα».

Οι δικηγόροι της Voyager δήλωσαν ότι η εταιρεία διατηρεί όλα τα δικαιώματα σε σχέση με μια κατάθεση καλής πίστης ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέβαλε η Binance.US στη Voyager, καθώς και μια αμοιβή αντίστροφης λήξης που οφείλει η Binance.US.

Binance: «Απροσδόκητη και απογοητευτική» η μήνυση της CFTC

«Το εχθρικό και αβέβαιο ρυθμιστικό κλίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εισάγει ένα απρόβλεπτο λειτουργικό περιβάλλον που επηρεάζει ολόκληρη την αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα», ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος της Binance.US. «Επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία μιας ασφαλούς πλατφόρμας όπου οι πελάτες μας μπορούν να συμμετέχουν στην οικονομία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων».

Η κίνηση αυτή προσθέτει άλλο ένα εμπόδιο για τη Voyager, η οποία αναζητεί κεφάλαια μέσω της πώλησης περιουσιακών στοιχείων για να αποπληρώσει τους πιστωτές της μετά την πτώχευσή της πέρυσι. Η εταιρεία είχε αρχικά συμφωνήσει να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία στο μεγάλο χρηματιστήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων FTX, αλλά η συμφωνία αυτή δεν υλοποιήθηκε καθώς το FTX κατέρρευσε τον Νοέμβριο.

Η Voyager δήλωσε ότι μετά τον τερματισμό της συμφωνίας αγοράς περιουσιακών στοιχείων από την Binance.US θα προχωρήσει στην άσκηση δικαιώματος προαίρεσης για την επιστροφή κρυπτονομισμάτων και μετρητών απευθείας στους πελάτες της μέσω της πλατφόρμας Voyager.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto