Tην πεποίθηση ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να αυξάνουν την έκθεση σε μετοχές τεχνολογίας πάνω από τις στρατηγικές τους κατανομές λόγω της αυξημένης αποτίμησής τους εκφράζει η UBS. Σπεύδει ωστόσο να επισημάνει ότι αυτό δεν σημαίνει οι επενδυτές πρέπει να αποφεύγουν εντελώς τον κλάδο.

UBS: Τα κέρδη του τεχνολογικού τομέα είναι απίθανο να τροφοδοτήσουν βιώσιμο ράλι στη Wall Street

Όπως αναφέρει η UBS σε σημείωμά της, το μειονέκτημα αυτού είναι ότι η αποτίμηση του κλάδου, σε περίπου 23 φορές τα κέρδη για τους επόμενους 12 μήνες, είναι περισσότερο από 15% πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών.

Αυτή η αυξημένη αποτίμηση συμβάλλει στην άποψή μας ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να αυξάνουν την έκθεση σε τεχνολογία πάνω από τις στρατηγικές τους κατανομές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να αποφεύγουν τον κλάδο εντελώς.

Τρία  σημαντικά στοιχεία αναφοράς

Στο σημείωμα, αναφέρονται τρία σημαντικά στοιχεία αναφοράς για τον τεχνολογικό κλάδο.

1. Τα τελευταία κέρδη υπογραμμίζουν τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για την τεχνητή νοημοσύνη.

2.Το metaverse, ενώ βρίσκεται ακόμη στα αρχικά του στάδια, είναι έτοιμο να επεκταθεί γρήγορα τα επόμενα χρόνια και τη δεκαετία.

3.Η ζήτηση για αυτοματισμούς και ρομποτική είναι σε άνοδο.

«Ενώ θεωρούμε τον τεχνολογικό τομέα ως λιγότερο προτιμώμενο, συνεχίζουμε να βλέπουμε τομείς ευκαιριών. Συνολικά, δεδομένων των πιθανών μακροοικονομικών σεναρίων, βλέπουμε καλύτερη απόδοση κινδύνου σε ομόλογα υψηλής ποιότητας από ό,τι σε ευρείς δείκτες μετοχών των ΗΠΑ», τονίζει η UBS.

Να σημειωθεί ότι φαίνεται να πλησιάζει η κορύφωση των αυξήσεων των επιτοκίων. Μιά συνθήκη (τα υψηλά επιτόκια) που δεν ευνοεί παραδοσιακά τον τεχνολογικό κλάδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές