ΣΥΡΙΖΑ – Πα.Σό.Κ.

Μετά από ένα άγριο σφυροκόπημα που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα με το «ψηφιακό νόμισμα», το τελευταίο τριήμερο «πήρε ανάσα» με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που υπερείχε. Ενδιαφέρον ψηφοδέλτιο Επικρατείας παρουσίασε και το Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ με την κυρία Ελένη Χρονοπούλου – το θύμα της κακοποίησης από τον ευρωβουλευτή κ. Αλέξη Γεωργούλη, σύμφωνα με τις καταγγελίες – στην τρίτη θέση. Περισσότερα παρακάτω.

Ακροδεξιά

Τώρα πλέον τα βλέμματα είναι στραμμένα συμμετοχή των ακροδεξιών σχηματισμών στις εκλογές. Ως τώρα υπήρξαν τρεις απώλειες.

Τρεις

Μετά από τον αποκλεισμό της «Πατριωτικής Ενωσης» των κκ Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου και η «Πατρίδα» της κυρίας Αφροδίτης Λατινοπούλου, σειρά είχε τελικώς ο σχηματισμός «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Ελληνικό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα» του κ. Νίκου Νικολόπουλου, που δεν κατόρθωσε να «περάσει» ηλεκτρονικά τους υποψηφίους. Με μια σφοδρή καταγγελία αποσύρθηκε παραπέμποντας ες Φιλίππους, τον Ιούλιο.

ΚΕΑΝ;

Επίσης όλοι στοιχηματίζουν ότι οι «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη θα «κοπούν» από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου. Και ερωτηματικό υπάρχει για το ΚΕΑΝ του κ. Αναστ. Κανελλόπουλου, που είχε και αυτό προβλήματα με το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά τα ξεπέρασε. Απομένει έτσι μόνο η «Ελληνική Λύσις – Κυριάκος Βελόπουλος».

Μεταβλητές

Το ερώτημα τώρα που τίθεται, γιατί ο χώρος της ακροδεξιάς έχει καταστεί ευμεγέθης, είναι πως θα συμπεριφερθούν εκλογικά οι ψηφοφόροι αυτών των σχηματισμών. Το κυβερνών κόμμα θα τους ήθελε στην αποχή. Θα την επιλέξουν; Πόσοι θα απέχουν; Κι οι υπόλοιποι τι θα ψηφίσουν; Δεδομένου ότι ο εν λόγω χώρος είναι περίπου ίσος με την αδιευκρίνιστη ψήφο, πρόκειται για δύο άγνωστους Χ στην μεγάλη εξίσωση. Δύσκολες μέρες για δημοσκόπους και εκλογικά επιτελεία…

Η έκπληξη

Τώρα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ, το οποίο είναι αξιόλογο και με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε πόντους. Έχει όμως εκπλήξεις, μάλλον αρνητικές… Μια από αυτές ήταν η μη συμπερίληψη σε αυτό προσωπικότητας με δραστηριότητα στους τομείς του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.

Κι όταν αναφέρομαι σε προσωπικότητα εννοώ διακεκριμένη και με έργο. Το λέω αυτό επειδή το Πα.Σό.Κ. έχει το καλύτερο, μεταξύ των κομμάτων εξουσίας, τέτοιο team. Με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις το κίνημα είχε πετύχει στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης να στριμώξει την κυβέρνηση. Όπως επί παραδείγματι το πλαφόν στη λιανική ρεύματος ή οι θέσεις για τις ΑΠΕ.

Το ψηφοδέλτιο λοιπόν δεν είχε μέσα τέτοια προσωπικότητα. Και δεν εννοώ τον πρώην υπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη ο οποίος με το Πα.Σό.Κ. –  για την ακρίβεια με αυτήν την ηγεσία του κόμματος –  έχει πάρει διαζύγιο…

Ο Χάρης Δούκας

Το πρόσωπο, λοιπόν, που κυκλοφορούσε εντόνως ότι θα ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ήταν ο επικεφαλής του τομέα Ενέργειας και αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ κ. Χάρης Δούκας.

Και όχι απαραίτητα σε εκλόγιμη θέση αλλά θα συμβόλιζε το πλεονέκτημα που έχει το Πα.Σό.Κ. στα θέματα της ενέργειας και της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο κ. Δούκας κατά κοινή ομολογία είναι προσωπικότητα  με δράση στα θέματα της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο ίδιος ήταν και συντάκτης της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τον κλιματικό νόμο. Σχέδιο το οποίο η αείμνηστη Φώφη Γεννήματα είχε ετοιμάσει και προκάλεσε τη ΝΔ για τη θέσπιση του. Και πολιτικά με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση, καθώς η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν περιόριζε τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής μόνο στο λιγνίτη.

Ο κ. Ανδρουλακης, λοιπόν, δεν τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο Eπικρατειας.

Κανείς δεν γνωρίζει το λόγο…

«Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου» ή μήπως όχι…

Η χαρά του Τάκη

Αν είναι ένας υπουργός – και υποψήφιος για τις εκλογές του Μαίου – χαρούμενος αυτές τις ημέρες, αυτός δεν είναι άλλος από τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Η σύλληψη των δύο αδελφών που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, πριν από 2 χρόνια, είναι προφανές ότι πιστώνεται στην ΕΛ.ΑΣ. και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Όσο κι αν από πολλούς γίνεται λόγος για «προεκλογική» σύλληψη και επικοινωνιακή διαχείριση, η ουσία είναι ότι φαίνεται πως εξιχνιάζεται μια δολοφονία, εξαιτίας της οποίας έχει διασυρθεί και η κυβέρνηση και η χώρα διεθνώς.

Σε ταβέρνα

Και ο κ. Θεοδωρικάκος έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος γι αυτή την επιτυχία. Γι’ αυτό και το Σάββατο – με πολύ καλή διάθεση, αν μη τις άλλο, αλλά  και καλή παρέα – εθεάθη σε πολύ γνωστή ταβέρνα στα σύνορα Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου. Όπου γιόρτασε με νόστιμα κρεατικά και κρασί την καλή εξέλιξη της υπόθεσης.

Και η αλήθεια είναι ότι αρκετοί έσπευσαν να τον χαιρετήσουν εγκάρδια…

Ο Θ. Πλεύρης

«Θα έχουμε και χειρότερα». Αυτό μας έλεγε βουλευτής μετά την επίθεση με γιαούρτια σε βάρος του Θάνου Πλεύρη και της οικογένειάς του. Η επίθεση έγινε σε ταβέρνα και είναι αν μη τι άλλο άνανδρη, όταν γίνεται με θύματα και τα παιδιά του υπουργού. Διότι οι οικογένειες πρέπει να μένουν έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και ακτιβισμούς.

Εξαχρείωση

Αλλά όπως μου τόνιζαν άνθρωποι που γνωρίζουν υπάρχει διάχυτη ανησυχία και για επιθέσεις και σε άλλους πολιτικούς στόχους όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές.

Απειλές

Μάλιστα οι ίδιες πηγές μας έλεγαν ότι η Διεύθυνση Φύλαξης Υψηλών Προσώπων και Ευπαθών Στόχων είναι σε διαρκή συναγερμό καθώς οι απειλές αυξάνονται.

Εκεί φτάσαμε. Εκλογές με απειλές.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories