Συστάσεις «αγοράς»  για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών εξέδωσε η Eurobank Equities,  δίδοντας νέες  υψηλότερες τιμές-στόχους τα 1,66 ευρώ (από 1,63 ευρώ) για την  Αlpha Bank,  τα 5,90 ευρώ ( από 5,01 ευρώ) για την Εθνική και τα 3,24 (από 2,47 ευρώ) για την Πειραιώς, θεωρώντας πως με τον κλάδο  να απολαμβάνει  έναν συνδυασμό ισχυρής ρευστότητας, υγιών κεφαλαιακών αποθεμάτων και χαρτοφυλακίου εμπορικών ακινήτων που ενέχει χαμηλότερο κίνδυνο συγκριτικά με άλλες αγορές, οι προοπτικές τους -παρά τους πρόσφατους τριγμούς απόρροια της παγκόσμιας τραπεζικής αναταραχής- παραμένουν άθικτες, με την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων (RoTE), να κινείται  μάλιστα σε διψήφια τροχιά για το 2023.

Goldman Sachs: Οι νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Παράλληλα, αύξησε τις εκτιμήσεις για τα καθαρά έσοδα από τόκους κατά 9% το 2023 προβλέποντας πλέον άνοδο 21% σε ετήσια βάση το 2023, με το προφίλ ρίσκου του κλάδου να παραμένει θετικό, δεδομένων των ακόμη πιεσμένων αποτιμήσεων, της επερχόμενης αποεπένδυσης των συμμετοχών του ΤΧΣ και της πιθανής επιστροφής της Ελλάδας στο καθεστώς της επενδυτικής βαθμίδας.

Εκτιμήσεις

Από την πλευρά της σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Alpha Bank και της Πειραιώς προχώρησε και η Morgan Stanley, αυξάνοντας παράλληλα και τις τιμές στόχους για τις μετοχές τους. Ειδικότερα, διατηρεί την σύσταση «overweight» (αύξηση θέσεων) για την Πειραιώς, με τιμή στόχο για την μετοχή, στο βασικό σενάριο στα 2,61 ευρώ ( από 2,41 ευρώ).

Στο θετικό/ανοδικό ( «bull case») σενάριο, η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 3,37 ευρώ (από 3,11 ευρώ προηγουμένως), ενώ στο πτωτικό σενάριο («bear case») στα 0,88 ευρώ από 0,82 ευρώ. Παράλληλα για την μετοχή της Alpha Bank διατηρεί την σύσταση θέσεων ανάλογης της αγοράς («equal – weight») με τιμή στόχο τα 1,44 ευρω (από 1,37 ευρώ) στο βασικό σενάριο, στα 1,70 ευρώ (από 1,67 ευρώ) στο ανοδικό σενάριο και στα 0,50 ευρώ (από 0,48 ευρώ) για το πτωτικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις