Με μικτά πρόσημα έκλεισαν και σήμερα οι αγορές της Ασίας, με το ενδιαφέρον να εστιάζει στην επικείμενη ψηφοφορία της προσωρινής συμφωνίας για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, στην οποία κατέληξαν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι το Σαββατοκύριακο. Το αμερικανικό Κογκρέσο πρόκειται να ψηφίσει επί της νομοθεσίας από την Τετάρτη.

Οι δείκτες

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έκλεισε 0,30% υψηλότερα στις 31.328,16 μονάδες και συνέχισε να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 33 ετών, αλλά ο Topix υποχώρησε οριακά και έκλεισε στις 2.159,22 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,11% για να κλείσει στις 7.209,3 μονάδες, διακόπτοντας ένα τριήμερο σερί κερδών. Ο Kospi στη Νότια Κορέα επέστρεψε από αργία και σημείωσε άνοδο 1,02%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε κέρδη 0,97%.

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ διεύρυναν ένα τετραήμερο αρνητικό σερί, καθώς ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε οριακά, αλλά ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε κέρδη 1,39%. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ήταν επίσης μικτές σήμερα, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,38% και τον Shenzhen Component να ενισχύεται κατά 0,27%.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Softbank Group σημείωσαν πτώση σχεδόν 4%, παρά το γεγονός ότι η Arm, η οποία ανήκει στη Softbank, ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή νέα τεχνολογία για κινητές συσκευές και η MediaTek, κατασκευάστρια εταιρεία chip για smartphones στην Ταϊβάν, δήλωσε ότι θα τη χρησιμοποιήσει για το προϊόν επόμενης γενιάς της.

Τα μάκρο της περιοχής

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές από το Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν περαιτέρω τον Απρίλιο και υποχώρησαν κατά 13% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν – επεκτείνοντας τη μείωση κατά 1,5% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Οι συνολικές εξαγωγές του Χονγκ Κονγκ βρίσκονται σε πτώση από τότε που σημείωσαν ετήσια αύξηση 44% τον Ιανουάριο του 2021. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους οι εξαγωγές σημείωσαν πτώση άνω του 36%. Οι εισαγωγές του Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν απότομα τον Απρίλιο, κατά 11,9% σε σύγκριση με πέρυσι, συνεχίζοντας την πτώση κατά 0,6% που σημειώθηκε τον Μάρτιο.

Επίσης, το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία μειώθηκε ελαφρά στο 2,6% τον Απρίλιο, χαμηλότερα από το 2,8% του Μαρτίου. Το ποσοστό αυτό ήταν επίσης χαμηλότερο από το 2,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι η αναλογία θέσεων εργασίας προς αιτούντες διαμορφώθηκε στο 1,32, αμετάβλητη σε σχέση με το ποσοστό του Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές