H αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στην Κίνα κατέγραψε διψήφια αύξηση τόσο στον όγκο των συναλλαγών, όσο και στα έσοδα τον προηγούμενο μήνα, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

O συνολικός όγκος των αναφερόμενων συμβολαίων ξεπέρασε τα 825 εκατομμύρια πακέτα συναλλαγών τον Μάιο, με ετήσια αύξηση 75,16%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας κινεζικής ένωσης (CFA).

Κατέβασε ταχύτητα η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα τον Μάιο

To συνολικό αποτέλεσμα των εσόδων από τις συναλλαγές καταγράφηκε στα 50,37 τρισεκατομμύρια γιουάν (6,59 τρισεκατομμύρια γιουάν) τον προηγούμενο μήνα, με ετήσια αύξηση 25,6%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Γιατί «τρομάζει» τις αγορές

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερα επιχειρηματικά κεφάλαια αποσύρονται, καθώς μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων, αυξανόμενοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η συνεχιζόμενη αδυναμία στην αγορά ακινήτων, προβληματίζουν τους επενδυτές. Οι εκκλήσεις για περισσότερα υποστηρικτικά μέτρα από την κυβέρνηση εντείνονται και οι ανησυχίες για μια παραπαίουσα κινεζική οικονομία αντηχούν παγκοσμίως.

«Η αδυναμία αναμενόταν εδώ και μήνες, επομένως τα δεδομένα είναι απλώς ένας ακόμη λόγος για να αποσύρονται οι επενδυτές», δήλωσε ο Yang Zhiyong, εκτελεστικός διευθυντής της Beijing Gemchart Asset Management. «Υπήρξαν πολλές δεσμεύσεις για τη στήριξη της οικονομίας νωρίτερα μέσα στη χρονιά, αλλά τίποτα από αυτά δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι που με απογοητεύει περισσότερο», πρόσθεσε.

Τα παγκόσμια κεφάλαια δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν. Ορισμένοι «ταύροι», συμπεριλαμβανομένων των Citigroup και Jefferies Financial Group, έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρονται.

Συνολικά, οι ξένοι επενδυτές είχαν πουλήσει 4,6 δισεκατομμύρια γιουάν (647 εκατομμύρια δολάρια) μετοχών μέσω διαπραγματεύσεων με το Χονγκ Κονγκ την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές