Αν το να είναι κανείς πλούσιος σημαίνει να έχει πολλά χρήματα, λογικά η εξοικονόμηση χρημάτων είναι ο τρόπος για να τα καταφέρει.
Όχι, λένε ορθά και κοφτά οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι Μπάμπαρα Κόρκοραν και Γκραντ Καρντόνε. «Δεν πιστεύω στην εξοικονόμηση χρημάτων», λέει η πρώτη στο CNBC. «Ποτέ δεν εξοικονόμησα δεκάρα όλη μου τη ζωή», προσθέτει η γνωστή επιχειρηματίας του real estate.
Δύσκολές ώρες για τους… εκατομμυριούχους – Πόσα χρήματα «έχασαν»
Μαζί της συμφωνεί και ο Καρντόνε, Διευθύνων Σύμβουλος της Cardone Capital και συγγραφέας του βιβλίου «The 10X Rule». «Η αποταμίευση δεν θα σας κάνει πλούσιους», έγραψε πρόσφατα σε ανάρτηση του στο Twitter.
Οπότε, ποιο είναι το μυστικό για να γίνει κάποιος πλούσιος; Δαπάνες και επενδύσεις, είναι το δίπτυχο της επιτυχίας απαντούν οι προαναφερόμενοι με μια φωνή και συμβουλεύουν τους επίδοξους πλουσίους τα εξής:
Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς
Πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να μαζεύουν χρήματα μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα τα χρειαστούν, αλλά και η Κόρκοραν και ο Καρντόνε ισχυρίζονται ότι η εμπειρία τους έχει δείξει ότι τα χρήματα πρέπει να κινούνται, αν θέλει κάποιος να γίνει πλούσιους.
«Ο πραγματικός πλούτος γίνεται με την επένδυση», έχει εξηγήσει ο Καρντόνε στους ακολούθους του σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter. «Επενδύστε σε πράγματα που [δημιουργούν] ταμειακές ροές», συστήνει.
Η επένδυση μπορεί να τρομάζει λόγω της πιθανότητας απώλειας χρημάτων. Ο Καρντόνε όμως λέει ότι ο φόβος μπορεί να εμποδίσει τους ενδιαφερόμενους να αυξήσουν την καθαρή τους αξία. Αντί να αποταμιεύει κάποιος τα μετρητά του και να φοβάται να τα ξοδέψει, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να επενδύσει σε περιουσιακά στοιχεία που θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα.
«Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς. Αντίθετα, οι ταμειακές ροές είναι βασιλιάς», έχει γράψει ο ίδιος ήδη από το 2018. Η επένδυση ενός ατόμου στον εαυτό του ή στην επιχείρησή του για να αυξήσετε το εισόδημά του είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ξεκινήσει να βγάζει λεφτά. Ο ίδιος συνιστά επίσης την επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα που παράγουν ταμειακές ροές.
Ομοίως, η Κόρκοραν επιχειρηματολογεί ότι το να ξοδεύει τα χρήματά της για τα σωστά πράγματα, όπως είναι οι επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις και στην εταιρεία ακινήτων που διαθέτει, την έκανε πιο πλούσια και περισσότερο ευτυχισμένη.
«Το να πιστεύεις ότι τα χρήματα παράγουν χρήματα, αν είσαι διατεθειμένος να τα μοιραστείς και να τα ξοδέψεις, λειτουργεί πραγματικά, ή τουλάχιστον έχει σίγουρα λειτουργήσει για μένα», αναφέρει. «Πιστεύω πραγματικά ότι αν ξοδέψεις χρήματα επιστρέφουν σε σένα», καταλήγει η Κόρκοραν.
Μην αφήνετε τον φόβο να σας εμποδίσει
Ούτε η Κόρκοραν ούτε ο Καρντόνε έφτασαν εδώ που είναι σήμερα φοβούμενοι τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, η πρώτη λέει ότι επρόκειτο να χρεοκοπήσει «για πέμπτη φορά» ακριβώς πριν σκεφτεί μια ιδέα που την οδήγησε να κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε μια μέρα.
Αποδίδει την εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό της και στις αποφάσεις της στη μητέρα της, η οποία της είπε να μην ανησυχεί για τα χρήματα. «Είναι χάσιμο χρόνου», της είχε πει πολλές φορές.
Αντίθετα, ο Καρντόνε εξηγεί ότι προέρχεται από μια οικογένεια δεν επένδυε επειδή φοβόταν μήπως χάσει χρήματα.
Το δίχως άλλο αυτό είναι κατανοητό, επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους σε κακές επενδύσεις. Ωστόσο η χρηματιστηριακή αγορά έχει ανακάμψει ιστορικά από κάθε σημαντική πτώση, οπότε αν κάποιος επενδύσει μακροπρόθεσμα, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να δει τα χρήματα του να πολλαπλασιάζονται.
Πηγή: In.gr
Latest News
«Σφίγγουν το ζωνάρι» οι εργοδότες - Μειώνουν τις προσλήψεις [γραφήματα]
Η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως για τις προθέσεις προσλήψεων του κλάδου Υπηρεσιών Επικοινωνίας, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 21 μονάδες
Μελέτη ΙCAP CRIF: Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επαγγελματική τους ανέλιξη
Σε πέντε μόνο οικονομίες το ποσοστό των γυναικών που ίδρυσαν ή «έτρεξαν» μια νέα επιχείρηση ήταν ίδιο ή υψηλότερο από το αντίστοιχο των ανδρών
Η άνοδος των διευθυντών προϊόντος - Κερδίζουν έδαφος στην εποχή της AI
Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο διευθυντής προιόντος θα ξανακερδίσει την αίγλη του στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης