Ο 61χρονος πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρθηκε στην κορυφαία τακτική που χρησιμοποιεί για να παραμένει σταθερός, ανεξαρτήτως των συνθηκών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κωμικό Χασάν Μινχάτζ, ο Ομπάμα -που χαρακτηρίζεται «άνθρωπος της ελπίδας και της αλλαγής»- ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πιθανότητα να πάθει ποτέ κατάθλιψη με φόντο την κλιματική αλλαγή, τους νόμους κατά των αμβλώσεων και τη νομοθεσία κατά των LGBTQ+.

«Προσπαθώ να διατηρήσω ανοιχτούς ορίζοντες», απάντησε ο Ομπάμα. «Ρωτήστε τους γονείς σας ή τους παππούδες σας εάν αυτά είναι τα χειρότερα που έχουν δει. Είμαι σίγουρος ότι μεταξύ του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της Μεγάλης Ύφεσης… μπορούμε να δούμε στιγμές πολύ χειρότερες».

Οι δύο συμβουλές του Ομπάμα στους νέους για μία επιτυχημένη καριέρα

«Μισογεμάτο ποτήρι»

Αντί να μένει στα δύσκολα γεγονότα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προσυπογράφει τη νοοτροπία του «μισογεμάτου ποτηριού», ότι τα πράγματα δηλαδή θα μπορούσαν πάντα να είναι χειρότερα, βοηθώντας τον να καλλιεργήσει μια αίσθηση ευγνωμοσύνης.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι πολλοί από εμάς, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, μεγαλώσαμε σε μια εποχή όπου τα θετικά γεγονότα φαινόταν να υπερτερούν των αρνητικών, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι όταν συμβαίνει το αντίστροφο.

«Μεγάλωσα σε αυτό το ανώμαλο χρονικό διάστημα στο οποίο, παρόλο που συνέβαιναν άσχημα πράγματα, ως επί το πλείστον, η τροχιά της ανθρωπότητας ήταν [ότι] τα πράγματα βελτιώνονταν», είπε. «Γίναμε λιγότερο ρατσιστές, λιγότερο σεξιστές και λιγότερο ομοφοβικοί… υπήρχε αυτή η τεράστια αίσθηση ότι πολλά από τα δεινά της ανθρωπότητας ήταν πίσω μας. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να είναι πιο αισιόδοξος κοιτάζοντας τις αρνητικές καταστάσεις με θετικό τρόπο», πρόσθεσε.

«Όταν σκέφτεστε αρνητικά, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αξιολογήσετε πόσο ρεαλιστικές είναι πραγματικά οι σκέψεις σας», έγραψε η ψυχοθεραπεύτρια Amy Morin στον ιστότοπό της. «Η επαναδιατύπωση των υπερβολικά αρνητικών σκέψεών σας σε πιο ρεαλιστικές δηλώσεις μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια υγιή δόση αισιοδοξίας».

Ο Ομπάμα έδωσε παρόμοια συμβουλή στους φίλους της κόρης του Μάλια.  «Αυτό που είπα είναι: «Κοίτα, μπορεί να μην μπορούμε να περιορίσουμε την άνοδο της θερμοκρασίας στους 2 βαθμούς Κελσίου. Αλλά εδώ είναι το θέμα, αν δουλέψουμε πολύ σκληρά, μπορεί να είμαστε σε θέση να το κλείσουμε στο 2,5 αντί για το 3», εξήγησε. «Αυτός ο επιπλέον ο βαθμός μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ του αν το Μπαγκλαντές είναι υποβρύχιο ή όχι». Οι αλλαγές νοοτροπίας όπως αυτή είναι αυτό που «έχει σημασία», συνέχισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive