«Μου έχουν πάρει όλη τη ζωή, τώρα δεν μου μένει τίποτα», είπε ο Γκιουρέτ, 30χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης καπνικών προϊόντων στο Neuilly-sur-Marneμ, που δέχτηκε επίθεση από 10 άτομα το βράδυ της Πέμπτης, και οι οποίοι «πήραν ό,τι μπορούσαν» και στη συνέχεια «έκαψαν τα πάντα», όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Στην πρώτη καταγραφή των εμπορικών καταστημάτων που επλήγησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια των ταραχών της προηγούμενης εβδομάδας στη Γαλλία, και την οποία ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Οικονομίας, βασιζόμενο σε στοιχεία που του κοινοποίησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας, προκύπτει πως επλήγησαν περισσότερο τα εμπορικά καταστήματα που πωλούν τσιγάρα και καπνό, τα οποία στη Γαλλία είναι συνήθως μέσα σε καφέ-μπαρ.

Γαλλία: Πρώτος απολογισμός από τις ταραχές στα μέσα μεταφοράς

Από τα περίπου 400 που δέχθηκαν επιθέσεις, τα 300 λεηλατήθηκαν και σχεδόν 40 καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ακολουθούν τα σούπερ μάρκετ, εκ των οποίων 200 δέχθηκαν επιθέσεις και 30 πυρπολήθηκαν. Στη συνέχεια έρχονται τα είδη ρουχισμού, τα είδη αθλητικών ειδών, τα καταστήματα ποδηλάτων και τα καταστήματα ειδών κιγκαλερίας.

Επιθέσεις δέχθηκαν επίσης και 370 τραπεζικά υποκαταστήματα.

Στο 1 δισ. οι ζημιές

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά την εκτίμηση της υπηρεσίας Δημοσίων Συγκοινωνιών της ευρύτερης περιφέρειας του Παρισιού ότι οι ζημιές στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τον εξοπλισμό από τις εκτεταμένες ταραχές που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία ανήλικου από αστυνομικό στη Ναντέρ ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ, ο επικεφαλής της Ένωσης Γαλλικών Βιομηχανιών (Medef) Ζοφρουά Ρου Ντε Μπεζιέ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο συνολικός απολογισμός από τις καταστροφές θα φθάσει το 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα