Ο Αρντά Γκιουλέρ είναι το τελευταίο απόκτημα της αποφασιστικής και σταθερής δέσμευσης της Ρεάλ Μαδρίτης προς τον κόσμο της, να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην… στρατολόγηση νέων ταλέντων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Εμπαπέ: Συμφώνησε με την Ρεάλ στα 50 εκατομμύρια ετησίως με 1 δισεκατομμύριο ρήτρα

Η Ρεάλ Μαδρίτης πληρώνει 20 εκατομμύρια ευρώ στη Φενερμπαχτσέ, ποσό μεγαλύτερο από τα 17,5 εκατομμύρια που είχε ρήτρα. Είναι η αποφασιστικότητα ενός συλλόγου που βλέπει μεγάλες προοπτικές στον 18χρονο Τούρκο.

Η στρατηγική των Μαδριλένων περιλαμβάνει μια οικονομική δαπάνη που έχει τους κινδύνους της αφού πρόκειται για παίκτη μικρό σε ηλικία.

Κάποιοι ως τώρα είναι δανεικοί, όπως ο Βραζιλιάνος Ρενιέ. Με άλλους, όπως ο Όντεγκαρντ, ο σύλλογος κερδίζει χρήματα από τις μεταπωλήσεις του. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των ταλέντων που πήρε η Ρεάλ έχει καταφέρει να βρει τη θέση της σε μια ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης για να αντικαταστήσει παίκτες που φαίνονται αναντικατάστατοι.

Αυτή είναι η περίπτωση του Κρόος και του Μόντριτς. Δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα βγαίνουν παίκτες όπως ο Σέρχιο Ράμος, ο Βαράν, ο Κασεμίρο, ο Μαρσέλο και ο Μπενζεμά. Μήτε είναι βέβαιο ότι όταν αποχωρήσουν ο Γερμανός και ο Κροάτης θα καλύφθεί άμεσα το κενό τους.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι με τα 20 εκατ. ευρώ του Γκιουλέρ, η Ρεάλ Μαδρίτης αγγίζει τα 444 εκατ. ευρώ σε δαπάνες για μεταγραφές ποδοσφαιριστών που ταιριάζουν στο προφίλ αυτής της πολιτικής. Σχεδόν μισό δις για ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Όλοι εκτός από έναν είναι στο ρόστερ. Λείπει η ενσωμάτωση του Βραζιλιάνου επιθετικού Έντρικ, για τον οποίο έχουν δοθεί 35 εκατ. ευρώ και αγωνίζεται στην Παλμέιρας.

Θα φτάσει στο «Μπερναμπέου» σε ένα χρόνο, όταν θα κλείσει τα 18 του χρόνια. Με αυτόν τον παίκτη, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει έως και έντεκα στοιχήματα σε νεαρά ταλέντα για τα οποία έχει καταβάλει πάγια πληρωμή 444 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσό θα αυξηθεί με τα μπόνους που πρέπει να πληρωθούν σε κάθε περίπτωση.

Ο Αρντά Γκιουλέρ είναι περίπτωση 30 εκατομμυρίων ευρώ, τα 20 μπροστά και τα 10 σε μπόνους.

Είναι ένα από τα φθηνότερα… στοιχήματα, αν αυτό μπορεί να ειπωθεί για ένα αγόρι που έχει παίξει μόνο δύο σεζόν και 51 αγώνες στην κορυφαία κατηγορία του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Στα 18 του, κάνει το βήμα να δοκιμάσει τον εαυτό του στην προετοιμασία της Ρεάλ Μαδρίτης, να δει ποιο είναι το επίπεδό του και να αποφασίσει αν θα μείνει ή θα πρέπει η κυπελλούχος Ισπανίας να ψάξει για δανεισμό.

Ο νεαρός για τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε να ξοδέψει τα πιο πολλά είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ που μόλις έκλεισε τα 20. Το κόστος έφτασε τα 103 εκατ. ευρώ.

Η διαφορά με τον Γκιουλέρ είναι ότι ο Άγγλος έχει παίξει τρεις σεζόν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Έχει περισσότερη εμπειρία και είναι έτοιμος για την ενδεκάδα.

Ο τελικός «λογαριασμός»

Μετά τον Βρετανό το κόστος των 444 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμεται μεταξύ των Τσουαμενί (80 εκατομμύρια), Mιλιτάο (50), Βινίσιους (45), Ροντρίγκο (45), Εντρικ (35), Καμαβίνγκα (31), Γκιουλέρ (20), Μπραχίμ Ντίαζ (17), Λουνίν (8), Φέντε Βαλβέρδε (5) και Φραν Γαρθία (5).

Πίσω από όλες αυτές τις κινήσεις βρίσκεται το σκάουτινγκ της Ρεάλ που οργανώνει ο Γιούνι Καλαφάτ βραζιλιάνικης καταγωγής, ο οποίος εργάζεται στον σύλλογο ως επικεφαλής σκάουτερ ταλέντων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Γκιουλέρ βρισκόταν στο ραντάρ της Ρεάλ Μαδρίτης και το σχέδιο ήταν να τον ενσωματώσει το 2024, αλλά το έντονο ενδιαφέρον από την Μπαρτσελόνα και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες ανάγκασε τη Ρεάλ να κινηθεί άμεσα για να μην χάσει τον παίκτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι