Στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση, απεστάλησαν οι υπογραφείσες Συλλογικές Συμβάσεις αμοιβών και όρων εργασίας των πληρωμάτων των επιβατηγών ακτοπλοϊκών πλοίων 2023-2024, των πληρωμάτων των μεσογειακών και τουριστικών πλοίων 2023-2024, καθώς και των πληρωμάτων των πορθμείων εσωτερικού 2023-2024.

Οι σχετικές συμβάσεις -το κείμενο των οποίων καταρτίζεται κατόπιν ελεύθερης διαπραγμάτευσης των κοινωνικών ετέρων (εφοπλιστικές ενώσεις και Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία)- κυρώθηκαν από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Υπογραφή ΣΣΕ για τα πορθμεία εσωτερικού

Τι προβλέπεται

Οι νέες ΣΣΕ προβλέπουν αύξηση 6% από 01/01/2023 έως 31/12/2023 και 5% από 01/01/2024 έως 31/12/2024. Οι αυξήσεις δεν περιλαμβάνουν μόνο τον βασικό μισθό, αλλά και όλα τα επιδόματα των ναυτικών.

Επίσης, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η «Κύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Πληρωμάτων Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών του ν. 4926/2022, έτους 2023», η οποία συνομολογείται μεταξύ της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Επαγγελματικών και Ιδιωτικών Θαλαμηγών Σκαφών (Π.Ε.Α.Κ.Π.Ε.Ι.Θ.Ε.Σ.).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά