Εποχές προ πανδημίας με τις αθρόες εισροές των κινηματογραφόφιλων και τα ανάλογου μεγέθους έσοδα αναβιώνουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ, χάρη στην ταυτόχρονη προβολή δύο ταινιών εντελώς διαφορετικού ύφους η μία με την άλλη.

Barbie vs Openheimer σημειώσατε 1 – Πόσα εκατομμύρια συγκέντρωσαν στις πρεμιέρες τους

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου έκαναν το ντεμπούτο τους η ταινία Barbie μια κωμωδία για τη διάσημη κούκλα-παιχνίδι και η ταινία Oppenheimer που αφορά τον εφευρέτη της ατομικής βόμβας και το Σαββατοκύριακο 21 με 23 Ιουλίου στην κυριολεξία έσπασαν τα ταμεία.

Οι κινηματογράφοι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έζησαν στιγμές «δόξας», τα έσοδα όχι μόνο έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, αλλά κατέστησαν το εν λόγω Σαββατοκύριακο το τέταρτο καλύτερο εισπρακτικά στην ιστορία των ΗΠΑ. Να αναφερθεί ότι οι εισπράξεις μόνο από τις δύο αυτές ταινίες άγγιξαν τα 235,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα ήδη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να μιλάνε για ένα φαινόμενο το οποίο μάλιστα το «βάφτισαν»: Barbenheimer από τη σύντμηση των δύο τίτλων Barbie+Oppenheimer.

Βέβαια η Barbie είναι η ταινία που κάνει τη διαφορά, καθώς τα έσοδα ανήλθαν στα 155 εκατ. δολάρια, σχεδόν διπλάσια από τα 80,5 εκατ. ευρώ της ταινίας Oppenheimer.

Αυτά τα συνδυαστικά έσοδα ύψους 235,5 εκατ. δολαρίων των δύο ταινιών, είχε σαν αποτέλεσμα οι συνολικές εισπράξεις των 10 ταινιών με τα περισσότερα έσοδα να εκτιναχθούν στα 302 εκατ. δολάρια και να συνιστούν το τέταρτο καλύτερο εισπρακτικά Σαββατοκύριακο για τη Βόρεια Αμερική όλων των εποχών (ΗΠΑ-Καναδάς).

Εννοείται πως το τριήμερο ντεμπούτο της Barbie είναι το καλύτερο άνοιγμα ταινίας στη Βόρεια Αμερική για το 2023. Τα ρεκόρ όμως δεν σταματούν, καθώς τα 150 εκατ. ευρώ συνιστούν νέο ρεκόρ εσόδων για το πρώτο Σαββατοκύριακο για γυναίκα σκηνοθέτρια (Γκρέτα Γκέργουικ).

Από την άλλη, τα 80,5 εκατ. δολάρια έσοδα το Σαββατοκύριακο-πρεμιέρα του Oppenheimer, είναι τα περισσότερα για τον σκηνοθέτη  Κρίστοφερ Νόλαν, εκτός των ταινιών Batman.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Barbie είχε έσοδα ύψους 182 εκατ. δολαρίων και το Oppenheimer 93,7 εκατ. δολάρια, ενώ και οι δύο ταινίες απέσπασαν καλές βαθμολογίες και από τους κριτικούς, 90% και 94% στο Rotten Tomatoes, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή