Ο κ. Α. Γεωργιάδης

Παρορμητικός αλλά και επικοινωνιακός ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης καταφέρνει και στέκεται στην πολιτική σκηνή εδώ και πολλά χρόνια κερδίζοντας μάλιστα και την πρωτιά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του πολιτικού χώρου όπου πολιτεύεται.

Πιστός πάντα στην κυβερνητική γραμμή δεν διστάζει να πολλές φορές να βγει ως μπουλντόζα μπροστά από όλους στην προσπάθεια του να πείσει για την ορθότητα των θέσεων και των μέτρων ή μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται. Κι εκεί είναι πολλές φορές που χάνει το δίκιο του…

Αλλά είναι και επικοινωνιακός καθώς πάντα είτε με έξυπνες ατάκες είτε αφηγούμενος ιστορίες με έναν γλαφυρό τρόπο πετυχαίνει να είναι από τους τακτικούς καλεσμένους των τηλεοπτικών πάνελ.

Τα πιτόγυρα…

Χθες λοιπόν, είδαμε το διπλό πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη.

Στη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης  στον Σκάι ο υπουργός Εργασίας αφηγήθηκε πως τσίμπησε… εταιρεία delivery να παραβιάζει τη νομοθεσία με τον καύσωνα και να ρίξει πρόστιμο.

Όπως είπε πήρε τηλέφωνο και προσποιήθηκε τον πελάτη παραγγέλνοντας από την πλατφόρμα σουβλάκια με γύρο χοιρινό. Ημέρα με 45 βαθμούς και η παραγγελία του υπουργού έγινε αποδεκτή.

Κι εκείνος να μην σας τα πολυλογώ έστειλε την επιθεώρηση εργασίας για την επιβολή προστίμου

Το εργασιακό

Ο υπουργός απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το εργασιακό νομοσχέδιο άρχισε να εξηγεί τις αλλαγές που φέρνει.

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του», είπε

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε, αν με αυτό το νομοσχέδιο θα μπορεί ένας εργαζόμενος να δουλεύει έως και 16 συνεχόμενες ώρες μέσα στη μέρα, ο ίδιος απάντησε, “αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση, όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν επιτρέπεται”.

Αντιδράσεις και αναδίπλωση

Ο υπουργός εμφανίστηκε παρμορμητικός και προφανώς πιάστηκε αδιάβαστος…

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν σφοδρές από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, με αποτέλεσμα ο ίδιος να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση θυμίζοντας τις διατάξεις της νομοθεσίας περί ανώτατου ωραρίου απασχόλησης…

Ο κ. Κ. Σκρέκας

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων του στο υπουργείο έδειξε μεγάλη όρεξη… για δουλειά και κυρίως για έργο.

Αν και το υπουργείο του ψαλιδισμένο από αρμοδιότητες προς χάρη του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εντούτοις βρήκε πεδίο δραστηριότητας.

Έβαλε κάτω τη νομοθεσία περί προστασίας καταναλωτή και άλλες διατάξεις που αφορούν στις επιχειρήσεις.

Έδωσε εντολή για ελέγχους και άρχισαν τα πρόστιμα. Το πρώτο δείγμα γραφής ήρθε με τις βαριές καμπάνες του 1,4 εκατ. ευρώ σε αλυσίδες ηλεκτρονικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Και έπιασε στη συνέχεια τα πρατήρια υγρών καυσίμων για την παραβίαση του πλαφόν στα μικτά κέρδη. Συνολικά όπως είπε χθες στον ΟΤ έχει επιβάλει για αθέμιτη κερδοφορία στα καύσιμα πρόστιμα συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.

Ορθώς κάνει κι επιβάλλει τα πρόστιμα δεν λέμε… Αλλά μήπως χρειάζεται και κάποια άλλη παρέμβαση για την αποκλιμάκωση των τιμών των καυσίμων;

Η λίστα

Εδώ και 16 χρόνια όλες οι ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών δημοσιοποιούν τις λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες σε εφορία και ΕΦΚΑ.

Αναζητώντας τα ονόματα κάθε φορά βρίσκουμε τα ίδια και τα ίδια ονόματα.

Την Πειραϊκή Πατραϊκή, το Μινιόν, την ΑΓΝΟ, τη χρηματιστηριακή «Ακρόπολις» και άλλες επιχειρήσεις που δεν υφίστανται πια…

Μία από τα ίδια κάθε φορά…  Επιχειρήσεις – φαντάσματα από τις οποίες ποτέ δεν θα εισπραχθεί τίποτα αφού πια κάθε περιουσιακό τους στοιχείο έχει χαθεί. Είτε από διαδικασία πτώχευσης είτε επειδή οι πάλαι ποτέ ισχυροί ιδιοκτήτες τους, απλά μπορούσαν να φοροδιαφεύγουν…

Πάντως, η ΑΑΔΕ τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει την τακτική και αμέσως σπεύδει με τις φρέσκες οφειλές να κυνηγήσει και να εισπράξει πριν αυτές φουσκώσουν και κυρίως πριν οι μέτοχοι εταιρειών καταφέρουν να εξαφανιστούν βρίσκοντας κάποιο παράθυρο… στο νόμο

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories