Εγκληματική αδράνεια

Απίστευτες είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται μετά τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από τους Κροάτες χούλιγκανς.

Η Ελληνική Αστυνομία όχι δεν ήταν απλά ενήμερη για την κάθοδο τους στην Ελλάδα αλλά ήξερε μέχρι και τους αριθμούς πινακίδων των αυτοκινήτων που σχηματίζοντας κομβόι διέσχιζαν ανενόχλητοι επί ώρες τους μεγάλους αυτοκινητόδρμους της χώρας.

Γνώριζε ακόμη και τις προθέσεις τους που δεν ήταν άλλες από το να δολοφονήσουν, να βανδαλίσουν και να τρομοκρατήσουν.

Κι όμως δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει το οργανωμένο έγκλημα αλλά και την είσοδο των συγκεκριμένων ατόμων στη χώρα μας. Παρά το γεγονός της απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών της συγκεκριμένης ομάδας που είχε εκδώσει η UEFA.

Η Ν. Φιλαδέλφεια βάφτηκε με αίμα… Και πλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για εγκληματική αδράνεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Νέα Αγχίαλος

Και ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωρέσει το προαναφερόμενο γεγονός.

Και δεν είναι μόνο αυτό το γεγονός.

Λίγες εβδομάδες πριν τα τρία πύρινα μανιτάρια… και τις ισχυρές εκρήξεις που προκάλεσε η πυρκαγιά  στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο θύμιζαν πολεμικό σκηνικό το οποίο δεν μπορούσε επίσης να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ η ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς που είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσει στους ίσως καλύτερα φυλασσόμενους χώρους στην Ελλάδας – στρατιωτικές εγκαταστάσεις – προκάλεσε εύλογα ερωτήματα τελικά στο αν στην πατρίδα μας ζούμε από θαύμα…

Ρόδος, Λουτράκι και Δερβενοχώρια

Οι φωτιές του Ιουλίου σε Ρόδο, Λουτράκι, Δερβενοχώρια και αλλού έκαψαν πάνω από μισό εκατομμύριο στρέμματα δασικών εκτάσεων αλλά και ξενοδοχεία και κατοικίες.

Η πύρινη λαίλαπα εξαπλωνόταν ανενόχλητη και ιδίως η πορεία της στη Ρόδο θύμισε το εφιαλτικό και δραματικό καλοκαίρι που βίωσε η Β. Εύβοια, το 2021.

Η απουσία πρόληψης στο μέτωπο των δασών και η έλλειψη ενός σχεδίου οργάνωσης και προετοιμασίας απέναντι στο νέο κίνδυνο την κλιματική αλλαγή, ήταν κάτι παραπάνω από φανερές.

Ο θάνατος των δύο πιλότων του Καναντέρ στην προσπάθεια τους να σβήσουν εστίες φωτιάς στην Εύβοια, ήρθε να διαψεύσει παταγωδώς τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού απέναντι στη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Ανασφάλεια

Μέσα στις πρώτες 46 ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ – για δεύτερη συνεχόμενη φορά – η λέξη «χάος» ως προς την οργάνωση και την ετοιμότητα του κράτους να παρέχει ασφάλεια στην ίδια τη ζωή των πολιτών του ίσως είναι η μόνη που αποτυπώνει αυτό που βίωσε η ελληνική κοινωνία.

Και όσο το συναίσθημα της ανασφάλειας γίνεται όλο και πιο κυρίαρχο στην καθημερινότητα των πολιτών τόσο πιο απρόβλεπτες γίνονται και οι συνέπειες στην κοινωνική συνοχή.

Και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αν είχε ένα άλλοθι στην πρώτη τετραετή θητεία της, λόγω της κατάρρευσης των κρατικών δομών και υποδομών που προκάλεσαν τα χρόνια των μνημονίων, σε αυτή την τετραετία δεν έχει κανένα άλλοθι

Η εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός ήταν σαφής. Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις και καλύτερη οργάνωση του κράτους απέναντι σε φυσικές καταστροφές και απέναντι στο έγκλημα.

Και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός… οι πρώτες 46 ημέρες σίγουρα δεν γεμίζουν με αισιοδοξία τους πολίτες αλλά με φόβο…

– – – – – – – – – – — – – – – – – – – – – – – – – – –

Έλλειψη προσωπικού

Είναι γνωστό πως η αγορά, βιομηχανίες και κατασκευαστικές αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό και δεν βρίσκουν.

Και ο πονοκέφαλος είναι μεγάλος καθώς ψάχνουν και δεν βρίσκουν από χειριστές μηχανημάτων μέχρι προσωπικό με κατάρτιση στην πληροφορική ή ακόμα και πολιτικούς μηχανικούς.

Το πρόβλημα αυτό, όμως, δεν το αντιμετωπίζει μόνο ο ιδιωτικός τομέας.

Το συναντάμε και στον δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα και σε εταιρείες νευραλγικής σημασίας που έχουν αναλάβει τη χάραξη και την εφαρμογή πολιτικής σε δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας για επενδύσεις, όπως στην ενέργεια.

ΕΔΕΥΕΠ

Πως καταλήγω, λοιπόν, σε αυτό το συμπέρασμα;

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων έχει αναρτήσει στη Διαύγεια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση εννέα θέσεων αποσπασμένου προσωπικού.

Μάλιστα η πρόσκληση απευθύνεται σε μόνιμους ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους υπηρεσιών του Δημοσίου, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και νομικών προσώπων.

Η ΕΔΕΥΕΠ είναι αρμόδια, ως γνωστόν, για τη διαχείριση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου. Πέραν, όμως, αυτής της αρμοδιότητας, με νόμο που πέρασε η κυβέρνηση κατά την προηγούμενη θητεία της ανέλαβε και τις αρμοδιότητες για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα και την αποθήκευση CO2.

Οπότε οι δουλειές της μεγάλωσαν, όπως και οι ανάγκες της σε προσωπικό.

Ειδικότητες

Οι ειδικότητες που αναζητά είναι από τις πλέον απλές όπως διοικητικών και γενικών καθηκόντων αλλά και τις πλέον περιζήτητες όπως των μηχανικών πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και έργων υπεράκτιων αιολικών πάρκων…

Λίγο δύσκολο να τους βρει μέσα στο ελληνικό δημόσιο τέτοιους μηχανικούς αλλά η διοίκηση της ΕΔΕΥΕΠ ελπίζει…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories