Η Check Point Software Technologies, πάροχος λύσεων κυβερνοασφάλειας, δημοσίευσε το Global Threat Index για τον Ιούλιο του 2023. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το Remcos μετακινήθηκε στην τρίτη θέση, αφού τον περασμένο μήνα οι δράστες δημιούργησαν ψεύτικους ιστότοπους για να διαδώσουν κακόβουλους downloaders που μεταφέρουν το RAT.

Εν τω μεταξύ, το mobile banking Trojan Anubis εκτόπισε το σχετικά νεοεισερχόμενο SpinOk από την πρώτη θέση της λίστας κακόβουλου λογισμικού για κινητά, ενώ η Εκπαίδευση/Ερευνα ήταν ο κλάδος που επηρεάστηκε περισσότερο.

Ποιο brand χρησιμοποιείται περισσότερο σε απάτες 

Το Remcos είναι ένα RAT που πρωτοεμφανίστηκε το 2016 και διανέμεται τακτικά μέσω κακόβουλων εγγράφων ή προγραμμάτων λήψης της Microsoft. Πιο πρόσφατα παρατηρήθηκε σε μια εκστρατεία που αφορούσε το κακόβουλο πρόγραμμα λήψης Fruity. Ο στόχος ήταν να δελεάσει τα θύματα να κατεβάσουν το πρόγραμμα λήψης Fruity, το οποίο καταλήγει στην εγκατάσταση διαφόρων RATs όπως το Remcos, το οποίο είναι γνωστό για την ικανότητά του να αποκτά απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα του θύματος, να κλέβει ευαίσθητες πληροφορίες και διαπιστευτήρια και να διεξάγει κακόβουλες δραστηριότητες στον υπολογιστή του χρήστη.

«Αυτή η εποχή του χρόνου είναι ιδανική για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Ενώ πολλοί εκμεταλλεύονται την περίοδο των διακοπών, οι οργανισμοί λόγω των αδειών προσωπικού και τις όποιες μεταβολές σε αυτό, είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε θέματα που θα μπορούσαν να επηρεάσει την ικανότητά τους να παρακολουθούν τις απειλές και να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο», δήλωσε η Maya Horowitz, αντιπρόεδρος έρευνας της Check Point Software. «Η εισαγωγή αυτοματοποιημένων και ενοποιημένων διαδικασιών ασφαλείας μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις καλές πρακτικές κατά τη διάρκεια των περιόδων των διακοπών, παράλληλα με τη σωστή εκπαίδευση των χρηστών».

Η CPR αποκάλυψε επίσης ότι η ευπάθεια «Web Servers Malicious URL Directory Traversal» ήταν η ευπάθεια με τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση, επηρεάζοντας το 49% των οργανισμών παγκοσμίως, ακολουθούμενη από την «Apache Log4j Remote Code Execution» με 45% και την «HTTP Headers Remote Code Execution» με παγκόσμιο αντίκτυπο 42%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές