Η καταστροφή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε πολλές περιοχές της χώρας. Η δεινοπάθησα το 2021 – κι όχι μόνο – Ευβοια χθες το βράδυ δέχθηκε ακόμη ένα πλήγμα. Στην περιοχή του Αγιου, στο πιο δύσβατο δάσος της Βόρειας Εύβοιας – ανηφορίζοντας από την Κεντρική – προκλήθηκε πυρκαγιά. Κακό σημάδι για πολλούς λόγους και οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από τον Αύγουστο του 2021. Ελπίζω οι ζημιές να είναι περιορισμένες!

Ανησυχία

Δύο ενδείξεις υποδηλώνουν πως στο Μέγαρο Μαξίμου η αρχική αμηχανία έχει πλέον μετατραπεί σε σοβαρή ανησυχία. Πρώτον, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε τελικώς να επισκεφθεί την Πάρνηθα για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν την καταστροφή που έχει προκληθεί – κι αυτή τη φορά δεν ήταν αξύριστος(!) και ταλαιπωρημένος – και δεύτερον, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ένιωσε την ανάγκη με ανακοίνωση του να αμφισβητήσει τα στοιχεία των επιστημονικών φορέων που αφορούν στο μέγεθος της καταστροφής.

Ενταση

Όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα δεν είναι καλά. Και για έναν επιπλέον λόγο, δεν υπάρχει αποκλιμάκωση της έντασης.

Πρωταθλητές

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία του Meteo – δηλαδή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τις περασμένη Πέμπτη 24 Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 195% η έκταση που καίγεται ετησίως κατά μέσο όρο στη χώρα μας. Και έχουμε και την θλιβερή πρωτιά μεταξύ των 20 Μεσογειακών χωρών.

Στράφι

Ετσι λοιπόν μ΄ αυτά και μ΄ αυτά πήγαν στράφι – επικοινωνιακά – η άτυπη βαλκανική σύνοδος και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ζελένσκι, καθώς και η επίσκεψη του ινδού πρωθυπουργού. Δεν υπάρχει επικοινωνιακή υπεραξία!

Ακρίβεια

Και δεν έχει έρθει ακόμη το φθινόπωρο. Με την ακρίβεια να μετατρέπει σε … θρίλερ την ικανοποίηση των καταναλωτικών αναγκών. Να το πω πιο απλά την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ. Χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε  ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ως τις 15 Σεπτεμβρίου την αίτηση για market pass της περιόδου Αυγούστου – Οκτωβρίου.

Ο Κ. Σκρέκας

Και φυσικά κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, Διότι γνωρίζει ότι μόλις οι πυρκαγιές ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο, θα βρεθεί ο ίδιος στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια και θα πρέπει να «σβήσει» στα ράφια των σούπερ μάρκετ! Και χωρίς να διαθέτει … «εναέρια μέσα»!

Στρογγυλό τραπέζι

Εν τω μεταξύ στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζουν το δικό τους δράμα. Χθες από την Λάρισα ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος – ένας εκ των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων – ανακοίνωσε πως με ευθύνη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του κόμματος θα κληθούν οι τέσσερις – ως τώρα; – υποψήφιοι πρόεδροι να συζητήσουν πως αντιλαμβάνεται ο καθένας το μέλλον του κόμματος. Ενδιαφέρουσα η πρόταση και φυσικά καλύτερη από το ενδεχόμενο του debate.

Σπόρτινγκ

Και ανακοινώθηκε επίσης ότι το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, στο κλειστό γήπεδο «Σπόρτιγκ» (Ηλ. Ζερβού 88, Αγ. Ελευθέριος, Πατήσια), θα πραγματοποιηθεί το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί. Να προσθέσω ότι στο συνέδριο που θα έχει παρόντες αλλά και «καλωδιωμένους» δεν θα γίνει συζήτηση. Θα ανακηρύξει απλώς τους υποψήφιους προέδρους. Και υπάρχει η πληροφορία πως θα απευθύνει ομιλία και ο απελθών πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας. Και επίσης δεν είναι σαφές αν τελικώς οι υποψήφιοι θα μείνουν τέσσερις ή θα … «αβγατίσουν»!

Αντίστροφα

Και επίσης μαθαίνω ότι επίκεινται εξελίξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών». Νομίζω πως για τον κ. Βασίλη Στίγκα ο χρόνος μετρά αντίστροφα….

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories