
Από τον υπουργό Εξωτερικών στη σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί θα εκπροσωπηθεί η Ρωσία, όπως είπε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν σήμερα στην οποία οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις.
Δολοφονία Πριγκόζιν: Πιθανότατα δόθηκε έγκριση από τον Πούτιν, λένε ΗΠΑ – Βρετανία
Οι δύο ηγέτες μίλησαν επίσης για τη σχεδιαζόμενη διεύρυνση της ομάδας αναδυόμενων οικονομιών BRICS –που περιλαμβάνει την Ινδία, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική– καθώς και για τη σύνοδο κορυφής της λέσχης των μεγάλων οικονομιών G20 που θα φιλοξενήσει το Νέο Δελχί τον επόμενο μήνα.
Ο Πούτιν είπε στον Μόντι πως θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ινδική κυβέρνηση.
«Ενώ εξέφρασε κατανόηση για την απόφαση της Ρωσίας, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν για τη συνεπή υποστήριξη της Ρωσίας σε όλες τις πρωτοβουλίες υπό την προεδρία της G20 από την Ινδία», ανέφερε η ινδική κυβέρνηση.
«Επίκαιρα θέματα των ρωσοϊνδικών σχέσεων, τα οποία αναπτύσσονται προοδευτικά στο πνεύμα μιας ιδιαίτερα προνομιούχας στρατηγικής σύμπραξης, εξετάστηκαν (στην τηλεφωνική συνδιάλεξη)», ανέφερε σε μια δήλωση το Κρεμλίνο.
«Η θετική δυναμική της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας επιβεβαιώθηκε», πρόσθεσε.
Ερντογάν: Στο Σότσι ο Τούρκος πρόεδρος για συνάντηση με τον Πούτιν – Στόχος η επανέναρξη της συμφωνίας για τα σιτηρά
Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί σύντομα το ρωσικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας Σότσι για ενδεχόμενες συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με στόχο την επιστροφή της Μόσχας στη συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, δήλωσε σήμερα ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν στις 8 Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία, στην επίτευξη της οποίας το καλοκαίρι του 2022 είχε βοηθήσει η Άγκυρα και η οποία επιτρέπει τις αποστολές σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα. Η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία τον περασμένο μήνα, διαμαρτυρόμενη ότι δεν μπορούσε να εξαγάγει τα δικά της σιτηρά και λιπάσματα, παρά τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί βάσει της συμφωνίας.


Latest News

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων για τον διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Το όνομα, η καταγωγή και η ηλικία του επόμενου πάπα γίνονται αφορμή για έντονο διαδικτυακό παιχνίδι στοιχημάτων

Το γραφείο του Μακρόν διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προέβη το Ελυζέ , μέσω ανάρτησης στο «X»
![Μόσχα: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης [βίντεο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/54656-600x432.jpg)
Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Μόσχας [βίντεο]
Ένα αυτοκίνητο εξερράγη σε υπόγειο πάρκινγκ στη Μόσχα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για περισσότερες εκρήξεις

Ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Λονδίνο για το ουκρανικό - Το μήνυμα Βανς
Γιατί ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του στις συζητήσεις για την τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη με επίκεντρο τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Πενθήμερο εθνικό πένθος στην Ιταλία – Eκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα
Ο Πάπας Φραγκισκος θα κηδευτεί το Σάββατο – Πόσο κόστισαν στην κυβέρνηση Μελόνι τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας

H «τελική πρόταση» Τραμπ για την ειρήνη στην Ουκρανία - Πού τραβά τη γραμμή των συνόρων
Η Ουκρανία αναμένεται να δώσει σήμερα την απάντησή της στην «πρόταση» των ΗΠΑ που ζητά από το Κίεβο να παραδώσει τις κατειλημμένες περιοχές στον ρωσικό έλεγχο

Ζελένσκι: Δηλώνει έτοιμος για απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εφόσον ισχύσει κατάπαυση του πυρός
Μετά την εκεχειρία, είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε [στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων] υπό οποιοδήποτε σχήμα ώστε να μην υπάρχουν αδιέξοδα, είπε ο Ζελένσκι