Ανησυχία για την έλλειψη…μπύρας εκφράζουν ζυθοποιοί στο Βέλγιο εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, ωστόσο τα βελγικά μέσα διερωτώνται εάν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στην πράξη και θέτουν επί τάπητος τα δεδομένα.
Eurostat: Ποιος παράγει, ποιος εξάγει και ποιος… αγοράζει την περισσότερη μπύρα στην ΕΕ
«Προς έλλειψη μπύρας; Η κακή συγκομιδή κριθαριού ανησυχεί ορισμένους ζυθοποιούς» είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας «Le Soir». Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, φέτος, οι έντονες βροχοπτώσεις που έπεσαν από τις 22 Ιουλίου έθεσαν σε κίνδυνο την ποσότητα και την ποιότητα του κριθαριού του οποίου η συγκομιδή έλαβε χώρα από τότε και έπειτα γεγονός που έκανε ορισμένους ζυθοποιούς να φοβούνται ενδεχόμενη «υποβάθμιση» του κριθαριού.
«Σε ελεύθερη πτώση εδώ και πολλά χρόνια, οι καλλιέργειες κριθαριού αποτελούν το αντικείμενο ενός στρατηγικού σχεδίου ανάκαμψης 2017-2027 που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Βαλλονίας, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση των ζυθοποιιών -ιδιαίτερα των βιοτεχνιών- ολοένα και περισσότερων στη χώρα. Από την εφαρμογή της, η έκταση αυτών των καλλιεργειών έχει υπερτετραπλασιαστεί, φτάνοντας σχεδόν τα 1.130 εκτάρια, που καλλιεργούνται από περίπου εκατό αγρότες για την περίοδο 2021-2022, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας της Βαλλονίας, Γουίλι Μπόρσους.
Το ρυθμιστικό αποτέλεσμα που θα παίξει ο καιρός τονίζεται επίσης από το σώμα των παραγωγών, το οποίο συγκεντρώνει εκπροσώπους αγροτών, δημόσιων αρχών και φορείς στους γεωργικούς τομείς της Βαλλονίας. Τόνισε εν τούτοις ότι μια πιθανή έλλειψη ή αύξηση των τιμών -που ούτως ή άλλως κυμαίνονται μόνιμα- θα πρέπει να γίνει αισθητή μόνο εντός δέκα έως δώδεκα μηνών, διότι οι κόκκοι πρέπει να υποβληθούν σε διάφορες τεχνικές εργασίες (ψύξη, ξήρανση κ.λπ.) πριν φτάσει η διαδικασία στη βύνη προς πώληση σε ζυθοποιούς. Ο αντίκτυπος στις τιμές της αγοράς κριθαριού στο σύνολό της θα πρέπει επίσης να περιοριστεί, δεδομένης της χρόνιας μετριοπάθειας του όγκου των βελγικών συγκομιδών, αναφέρεται περαιτέρω στο σώμα των παραγωγών.
Μία πιθανή έλλειψη αναμφίβολα θα αναγκάσει ορισμένους Βέλγους ζυθοποιούς που επιθυμούν να χρησιμοποιούν εγχώριο κριθάρι, να στραφούν στο γαλλικό κριθάρι, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξαιρέσεις από τα κριτήρια για την απονομή ορισμένων ετικετών. Παρ’ ολ’ αυτά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν αναμένεται να υπάρχει έλλειψη μπύρας.
Latest News
Η Σεβίλλη δίνει τον δικό της αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή
Με συγκροτημένη στρατηγική και ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής - Δεν είναι εύκολο
Copernicus: Είναι «βέβαιο» πως το 2024 θα είναι το θερμότερο έτος στην ιστορία
Σύμφωνα με τον Κοπέρνικο (Copernicus), αναμένεται να είναι η πρώτη φορά που θα ξεπεραστεί ένα κρίσιμο όριο για την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση.
Μια «συννεφιασμένη» εξήγηση για τους καύσωνες
Τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών του 2023 αποτέλεσαν γρίφο για τους επιστήμονες, που τώρα φαίνεται να βρήκαν τη λύση του στην απουσία χαμηλών νεφώσεων στην ατμόσφαιρα
Το αστρονομικό κόστος των ξηρασιών – Κίνδυνος ερημοποίησης της Ελλάδας
H έλλειψη νερού και η συρρίκνωση καλλιεργούμενων εκτάσεων κοστίζει ήδη 300 δισ. δολάρια τον χρόνο
COP29: Διάχυτη η απογοήτευση μετά τη διάσκεψη – «Καμία χώρα δεν πήρε αυτά που ήθελε»
Προβληματισμός επικρατεί μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης για το κλίμα COP29 που φιλεξονήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν
Τι είπε η φον ντερ Λάιεν για τη συμφωνία στην COP29
Η απόφαση της COP29 «Θα οδηγήσει σε επενδύσεις στην καθαρή μετάβαση, μειώνοντας τις εκπομπές» είπε η πρόεδρος της Κομισιόν