Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές δεν ικανοποιήθηκαν από τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ιαπωνίας, ενώ το Χονγκ Κονγκ σταμάτησε τις συναλλαγές για ολόκληρη την ημέρα λόγω προειδοποίησης για καταιγίδα.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,38% και ο Topix σημείωσε πτώση 1,11%. Η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε κατά 4,8% το δεύτερο τρίμηνο σε τριμηνιαία ετήσια βάση, ανάπτυξη μικρότερη από το 6% που ανακοινώθηκε στις προκαταρκτικές εκτιμήσεις και χαμηλότερη από το 5,5% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έχασε 4 δισ. σε 5 συνεδριάσεις – Το βλέμμα στην DBRS

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σταμάτησε τις συναλλαγές την Παρασκευή μετά από προειδοποίηση για “μαύρη καταιγίδα”, με τον ασιατικό οικονομικό κόμβο να δέχεται τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 140 ετών.

Σε αρνητικό έδαφος

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,8%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,43%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας διολίσθησε κατά 0,56%, ενώ ο Kosdaq έκλεισε με οριακές μεταβολές.

Στο επίκεντρο πάντως βρέθηκε σήμερα και η απεργία των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Chevron στην Αυστραλία, καθώς δυνητικά μπορεί να διαταραχθεί η παραγωγή από εγκαταστάσεις που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 5% των παγκόσμιων προμηθειών. Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο και οι κύριοι αγοραστές της βρίσκονται στην Ασία.

Το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η κινητοποίηση των εργαζομένων δεν είναι ακόμη σαφές. Η Κίνα και η Ιαπωνία είναι οι δύο κορυφαίοι αγοραστές αυστραλιανού LNG, ακολουθούμενες από τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές