Σε συνέντευξη του, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε σχετικά με τις καταστροφές που έχουν γίνει στα σχολεία της Θεσσαλίας μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι είναι πιθανό να μην μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σχολεία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε «Ο σχολικός πληθυσμός στη Θεσσαλία ανέρχεται σε 88.000 μαθητές, για 1.036 παιδια και για περισσότερους από 10.000 εκπαιδευτικούς.»

Κακοκαιρία Daniel: Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη – Φον ντερ Λάιεν

Κυριάκος Πιερρακάκης – Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ποια σενάρια μελετά το υπουργείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων

Στην συνέχεια, ο υπουργός ανέφερε πως υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν όλα τα σχολεία, όπως για παράδειγμα τα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στον Παλαμά Καρδίτσας. Ανέφερε επίσης ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη στο υπουργείο για να αποφασιστεί ποια σχολεία θα ανοίξουν.

Θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος, ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισήμανε ότι «Κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες» και πρόσθεσε πως εκεί θα υπάρξει παρέμβαση μήπως χτιστούν οικίσκοι.

Ακόμη, βρίσκεται υπό μελέτη το ενδεχόμενο κάποιες σχολικές μονάδες να συστεγαστούν. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Οι μαθητές των σχολείων που τελικά δεν θα ανοίξουν θα πάνε σε όμορα σχολεία, προκειμένου να συνεχίσουν τα μαθήματα.»

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα