Πτωτικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων παγκοσμίως και οι τιμές του πετρελαίου έχουν επιδεινώσει το επενδυτικό κλίμα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,2%, αφού το χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας ακινήτων Evergrande έχουν ανασταλεί. Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας δέχτηκαν πιέσεις επίσης, αλλά ο CSI 300 κατάφερε να σημειώσει άνοδο 0,22%.

Άντεξε την πίεση των ομολόγων η Wall Street

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διολίσθησε κατά 1,54% για να κλείσει στις 31.872,52, την πρώτη φορά μετά από περίπου ένα μήνα που ο δείκτης έπεσε κάτω από το όριο των 32.000 μονάδων. Ο Topix σημείωσε απώλειες 1,43% και έκλεισε στις 2.345,51 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έχασε 0,08%, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιουλίου, ενώ οι αγορές της Νότιας Κορέας είναι κλειστές λόγω αργίας.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εποχικά προσαρμοσμένες λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο 0,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές