Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς επηρεάζεται αρνητικά από τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 1,3% στα 1.875,79 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν κατά 1,4% στα 1.893,5 δολάρια.

Πετρέλαιο: «Πρόσω ολοτάχως» για τα 100 δολάρια

Η προοπτική να παραμείνουν τα αμερικανικά επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οδήγησαν τους επενδυτές στην ασφάλεια του δολαρίου, καθιστώντας τον χρυσό ακριβότερο για τους αγοραστές στο εξωτερικό.

Με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων παρέμειναν επίσης κοντά σε υψηλά επίπεδα 16 ετών, ασκώντας πίεση στις τιμές του πολύτιμου μετάλλου. «Όσο το αφήγημα παραμένει υψηλότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα συνεχίσει να πιέζει τα πολύτιμα μέταλλα », σημειώνει ο στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities, Ράιαν Μακ Κέι, προσθέτοντας ότι η διάσπαση κάτω από το όριο των 1.900 δολαρίων προκάλεσε επίσης τεχνικές πωλήσεις. «Εάν τα στοιχεία (για τον πληθωρισμό) συνεχίσουν να έρχονται ισχυρότερα, αυτό θα είναι ένα άλλο πράγμα που θα συνεχίσει να επιβαρύνει τον χρυσό».

Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) των ΗΠΑ, το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Fed, αναμένεται την Παρασκευή.

Ωστόσο, «εάν ο πληθωρισμός μειωθεί, θα μπορούσαμε να δούμε στήριξη στον χρυσό και η προσδοκία σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής θα μπορούσε να αμβλυνθεί λίγο», εκτιμά η αναλύτρια της ANZ , Σόνι Κουμάρι.

Από την άλλη πλευρά, ο χρυσός συνέχισε να βρίσκει κάποια στήριξη από την ισχυρή φυσική ζήτηση, ιδίως από τις κεντρικές τράπεζες και στην Κίνα, αν και «η βραχυπρόθεσμη δυναμική είναι σίγουρα η Fed», δήλωσε ο Μακ Κέι της TD.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 1,5% στα 22,52 δολάρια η ουγγιά, έχοντας αγγίξει χαμηλό 12 ημερών, η πλατίνα κατά 1,9% στα 886,44 δολάρια. Το παλλάδιο παρέμεινε αμετάβλητο στα 1.223,57 δολάρια, σε τροχιά να διακόψει ένα σερί απωλειών τεσσάρων συνεδριάσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities