Η συνταγή

Αδιαμφισβήτητος ηγέτης στις παραχωρήσεις η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά και την ανακήρυξη της ως προτιμητέου επενδυτή για την Αττική Οδό, είναι σε θέση να δεσμευτεί στους μετόχους της για την απόδοση μακροχρόνια ενισχυμένων μερισμάτων.

Επιπλέον μέσα από το ισχυρό χαρτοφυλάκιο που έχει χτίσει έχει πλέον τη δυνατότητα να εξασφαλίζει για πολλά χρόνια σταθερές ταμειακές ροές.

Ποια είναι όμως η συνταγή;

Διαφοροποιημένες δραστηριότητες

Στη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών από τη διοίκηση του, ο γενικός διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Μάνος Μουστάκας εξήγησε στα στελέχη της αγοράς ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έναντι άλλων παραχωρησιούχων και γιατί είναι σε θέση να διασφαλίζει υψηλές αποδόσεις με χαμηλό ρίσκο.

Όπως είπε το ατού της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι η διαφοροποίηση και η καθετοποίηση των δραστηριοτήτων.

Από το Α έως το Ω

Ο όμιλος είναι οργανωμένος, όπως είπε, «με ένα καθετοποιημένο σύστημα από το Α έως το Ω για να ελέγχουμε σε κάθε επίπεδο ένα έργο».

Ο κ. Μουστάκας συνέχισε σημειώνοντας πως οι παραχωρήσεις συνδυάζουν διάφορες δραστηριότητες. Χρειάζεται τεχνογνωσία, λειτουργό, κατασκευαστή για βαριά συντήρηση. «Απαιτούν διαφορετικές ικανότητες σε διαφορετικά επίπεδα δραστηριοτήτων. Εμείς αυτό που έχουμε καταφέρει είναι όλες οι επιμέρους δραστηριότητες μας να είναι ανταγωνιστικές, να εκπληρώνουν τη διαχείριση και ταυτόχρονα να είναι και αυτόνομα κερδοφόρες. Και αυτό αποβαίνει προς όφελος συνολικά στον όμιλο», είπε χαρακτηριστικά.

—-

Ιntrakat

Μέσα σε 12 μήνες από τότε που η τριπλέτα των κ.κ. Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου ανέλαβε τα ηνία της Intrakat η εισηγμένη πέτυχε την ολική επαναφορά στην κερδοφορία.

Υπό τη διοίκηση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Εξάρχου, ο όμιλος πέτυχε αφενός να γυρίσει από τις ζημιές στα κέρδη, να ολοκληρώσει με επιτυχία την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 100 εκ. ευρώ αλλά και την εξαγορά της κατασκευαστικής Άκτωρ.

Νέος στόχος

Πια η διοίκηση του κ. Εξάρχου, όπως άλλωστε, είπε και ο ίδιος στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές βαδίζει προς το νέο στόχο που είναι η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Άκτωρ και τη δημιουργίας ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Και όπως σχολιάζουν και στην αγορά μένει να φανεί αν ο κ. Εξάρχου θα παραμείνει και σε αυτή τη φάση του μετασχηματισμού ταλαντούχος…

—-

H δωρεά του κ. Τέλη  Μυστακιδη…

Το ποσό των 2 εκατ. ευρώ κατέθεσε ο κ. Τέλης Μυστακίδης στον ειδικό λογαριασμό για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Η προσφορά σημαντικών ανθρώπων του επιχειρείν, όπως ο κ. Τέλης Μυστακίδης, αποτελεί μήνυμα πως η ανθρωπιά παραμένει ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των Ελλήνων, σε όποια κοινωνική ομάδα και εάν ανήκουν. Με την κίνηση αυτή, καθώς είναι από τους πρώτους οικονομικά ισχυρούς που συμβάλλουν ουσιαστικά τους πληγέντες, ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλοι.

… και των τραπεζών

Σημειώνεται ότι πρόσφατα οι τέσσερις συστημικές  Τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στο πλαίσιο των εκτεταμένων δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους, συνέβαλαν με το ποσό των 50.000.000 στην εθνική προσπάθεια αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών από τη φυσική καταστροφή  στην περιοχή της Θεσσαλίας. Το συγκεκριμένο ποσό θα διατεθεί για έργα αποκατάστασης ή ανάπτυξης υποδομών και η κατανομή του θα καθοριστεί  σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΒΑΝ του Λογαριασμού Κρατικής Αρωγής στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τη δωρεά τους το είναι: GR9501000230000002341227461.

—-

Ο ΑΦΜ και οι 500.000 έφηβοι

Μετά τις νέες ταυτότητες έρχεται και ο «αυτόματος» ΑΦΜ στους εφήβους. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου περίπου 500.000 παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Η διαδικασία χορήγησης θα είναι αυτοματοποιημένη. Οι γονείς δηλαδή, δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν αίτηση στην ΑΑΔΕ και να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται σήμερα προκειμένου  να λάβει το παιδί τους ΑΦΜ, ο οποίος απαιτείται για συγκεκριμένες συναλλαγές.

Με ένα email

Απλώς, η ΑΑΔΕ θα τους στείλει ένα email που θα τους ενημερώνει για τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου που θα έχει δώσει στο ανήλικο παιδί τους. Κάθε χρόνο υποβάλλονται πάνω από 200.000 αιτήσεις για χορήγηση ΑΦΜ με τις μισές από αυτές να αφορούν ανήλικους. Η οίκοθεν χορήγηση ΑΦΜ στους ανηλίκους αναμένεται να σβήσει άλλη μια εστία γραφειοκρατίας και ταλαιπωρίας για τους φορολογούμενους.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories