Μητσοτάκης – ΣΕΒ

Η ανάγκη της δρομολόγησης μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία αλλά και σε τομείς της λειτουργίας του κράτους, βρήκε σύμφωνους τον πρωθυπουργό και τον ΣΕΒ.

Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των κορυφαίων εκπροσώπων του ΣΕΒ με τη συμμετοχή και των αρμόδιων υπουργών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε όπως μαθαίνω σε ένα θετικό κλίμα.

Ιδίως όταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος επικρότησε το κυβερνητικό έργο στην οικονομία κατά τις πρώτες ημέρες της δεύτερης θητείας Μητσοτάκη.

Από κει και πέρα, όπως μου αναφέρουν πηγές, οι δύο πλευρές έβαλαν επί τάπητος συγκεκριμένα θέματα, τα οποία πρότειναν οι βιομήχανοι και περιγράφονται κι ως «7+1» τομές από το δελτίο Τύπου του ΣΕΒ.

Σύμφωνος

Ο πρωθυπουργός φέρεται να συμφώνησε σχεδόν σε όλα τα αιτήματα, τα οποία ούτως ή άλλως περιλαμβάνονταν και στην προεκλογική ατζέντα της ΝΔ.

Για παράδειγμα η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη αλλά και η ευελιξία στην αγορά εργασίας. Ιδίως ως προς το θέμα αυτό ο κ. Μητσοτάκης είχε να επιδείξει τον πρώτο νόμο του υπουργείου Εργασίας.

Ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα

Πάντως, αυτό που πληροφορήθηκα, είναι πως ο ΣΕΒ και ιδίως ο πρόεδρος του παρουσιάζοντας την ατζέντα των αιτημάτων των εργοδοτών φέρονται να ζήτησαν και την ικανοποίηση τους εντός ενός ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος:«Ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει σε 12 με 18 μήνες», λέγεται ότι υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για το καλύτερο δυνατό timing ως προς την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και υπό την ανησυχία πρόκλησης ενός απρόβλεπτου γεγονότος, που μπορεί να κλυδωνίσει την κυβερνητική διάθεση για μεταρρυθμίσεις.

Ακρίβεια

Απορίας άξιο, αποτελεί το γεγονός πως δεν αναφέρθηκε, τουλάχιστον δημόσια, το θέμα της ακρίβειας.

Και ιδίως το ζήτημα που έχει ανακύψει με το λεγόμενο κι ως πληθωρισμό απληστίας.

Κάποιοι μου λένε ότι κάποιες γκρίνιες υπήρξαν ως προς τα μέτρα του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και ιδίως από τους βιομηχάνους που εκπροσωπούσαν τον κλάδο των τροφίμων.

Δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω, αλλά με δεδομένο το ό,τι η τροπολογία κατατέθηκε χθες το βράδυ μάλλον οι βιομήχανοι είτε έκαναν πίσω είτε κάτι άλλο πήραν…

Θα δείξει

——-

Το ελαιόλαδο

Από 8,75 ευρώ το λίτρο –εάν όμως πάρει κάποιος 4λιτρο τενεκέ, που κοστίζει 35 ευρώ- μέχρι 12,93 ευρώ κοστίζει πλέον στο ράφι του σούπερ μάρκετ το φθηνότερο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είναι περσινό, καθώς δεν έχει αρχίσει ακόμη η περίοδος συγκομιδής της ελιάς.

Μάλιστα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και αντικλεπτικά στις συσκευασίες του ενός και των τεσσάρων λίτρων, όπως συμβαίνει στις φιάλες των αλκοολούχων ποτών!

Σήμερα όλοι οι ειδικοί του ελαιολάδου, ήτοι η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), η 4Ε (Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας) και ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης (ΣΥΤΕΚ) σε μια ανοιχτή συνέντευξη Τύπου με θέμα «Επίκαιρα Ζητήματα της Νέας Ελαιοκομικής Περιόδου», θα εξηγήσουν τι συμβαίνει με το λάδι.

Οψόμεθα…

—-

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως έγινε γνωστό κι από τις ανακοινώσεις της για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους, υλοποιεί απρόσκοπτα το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Μία εξ αυτών είναι και η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Κομοτηνή.

Ο όμιλος μέσα από τον λογαριασμό του στο LinkedIn, ανά τακτά διαστήματα, αναρτά φωτογραφίες σχετικά με την πρόοδο του έργου: «Σε αυτές τις λήψεις αποτυπώνεται η εντατική πρόοδος που έχει σημειώσει ο νέος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Κομοτηνή. Πλέον έχει παραληφθεί και έχει τοποθετηθεί όλος ο κύριος εξοπλισμός ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η ανέγερση σωληνώσεων και καλωδίων καθώς και οι εργασίες για το σύστημα εκκένωσης της παραγόμενης ενέργειας», αναφέρει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ανάρτηση της και εξηγεί τι απεικονίζουν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα του Νίκου Δανιηλίδη: «Είναι από τον αερόψυκτο συμπυκνωτή και τον ατμοστρόβιλο της μονάδας».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories