Ανοιχτή σε συζητήσεις για πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ δήλωσε η Χαμάς, αφότου απείλησε με εκτελέσεις ομήρων αν συνεχίζονταν οι βομβαρδισμοί αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Χαμάς είναι ανοιχτή να συζητήσει τα περί ανακωχής με το Ισραήλ» φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Ο Moussa Abu Marzouk δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Al Jazeera ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή σε «κάτι τέτοιο» και «όλους τους πολιτικούς διαλόγους», όταν ρωτήθηκε αν η οργάνωση είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή κατάπαυση του πυρός.

Είπε επίσης ότι η Χαμάς είχε συλλάβει «δεκάδες» διπλούς υπηκόους από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ρωσική και κινεζική υπηκοότητα.

Ισραήλ: Η Χαμάς απειλεί να εκτελέσει ομήρους αν δε σταματήσει τους βομβαρδισμούς

Η ανατριχιαστική απειλή της Χαμάς για εκτέλεση ομήρων

Η Χαμάς, νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, με ανατριχιαστική ανακοίνωση και διά στόματος του εκπροσώπου της οργάνωσης, Άμπου Ομπάιντα, απείλησε ότι θα αρχίσει να εκτελεί Ισραηλινούς ομήρους σε απάντηση για τυχόν νέους βομβαρδισμούς στη Γάζα, χωρίς προειδοποίηση.

Όπως είπε ο Ουμπάιντα, οι μαχητές της Χαμάς δρουν με βάση τις ισλαμικές επιταγές, φροντίζοντας οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι να παραμείνουν σώοι και ασφαλείς.

«Από εδώ και στο εξής κάθε επίθεση εναντίον του λαού μας στα σπίτια του, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, θα έχει ως απάντηση την εκτέλεση ενός από τους ομήρους του εχθρού μας».

Επέρριψε την ευθύνη για τις πιθανές εκτελέσεις στο Ισραήλ, επειδή εντείνει τους βομβαρδισμούς και σκοτώνει αμάχους μέσα στα σπίτια τους με αεροπορικά πλήγματα, χωρίς καμία προειδοποίηση.

«Λυπούμαστε για την απόφαση αυτή, αλλά θεωρούμε τον σιωνιστικό εχθρό και την ηγεσία του υπεύθυνο γι’ αυτό», είπε επίσης ο Ομπέιντα.

Πηγή In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα