Βλέπει είσοδο θεσμικών επενδυτών και family offices η διοίκηση της Intralot με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 135 εκ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, όπως τόνισαν στελέχη της στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, η εταιρεία αφήνοντας πίσω την εποχή του υψηλού δανεισμού και των αρνητικών αποτελεσμάτων επικεντρώνεται στους κλάδους της λοταρίας, τα συμβόλαια τεχνολογίας και ειδικά σε αναπτυγμένες αγορές. Μάλιστα στις ΗΠΑ θα διεκδικήσει 15 συμβόλαια σε πολιτείες ύψους 800 εκ. έως και 2,5 δις. ευρώ.

Intralot: Το χρονοδιάγραμμα της διάθεσης και διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών

Θεσμικοί επενδυτές

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή CEO κ. Χρυσόστομο Σφάτο, η Intralot είναι σε θέση να γνωρίζει το ενδιαφέρον εισόδου θεσμικών επενδυτών και family offices στο 10% του μετοχικού της κεφαλαίου μέσα από τη διαδικασία της αύξησης του κατά 135 εκ. ευρώ. Κάτι που αν επιτευχθεί θα άρει και το καθεστώς επιτήρησης της εισηγμένης.

Σήμερα Παρασκευή 13 Οκτωβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προαίρεσης.

Σε ό,τι αφορά τη νέα μετοχική σύνθεση της εισηγμένης, όπως ανέφερε η διοίκηση, αν ολοκληρωθεί με επιτυχία η ΑΜΚ τότε η Alpha Choice του κ. Σωκράτη Κόκκαλη θα κατέχει το 20% από 32,42% σήμερα και η Standard General του κ. Soo Kim θα ελέγχει το 27% από 32,9% σήμερα. Η Intracom Holdings θα κατέχει το 7%. Τα ποσοστά των μετοχών των δύο πρώτων μετόχων, που είναι και οι βασικοί θα μειωθούν μετά τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων.

Το ποσοστό της ελεύθερης διασποράς των μετοχών (free float) θα αυξηθεί στο 46% από περίπου 35%, ενώ ο εφοπλιστής κ. Γ. Μουνδρέας, έχοντας έρθει σε συμφωνία με τον κ. Σ. Κόκκαλη για την αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης θα αποκτήσει το 4,8% του μετοχικού κεφαλαίου.

Μείωση δανεισμού

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Intralot τα έσοδα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε συνδυασμό με την έκδοση ομολόγου θα διατεθούν για τη μείωση του δανεισμού της εισηγμένης.

Ειδικότερα, από τα έσοδα της ΑΜΚ ύψους 130,1 εκ. ευρώ (τα υπόλοιπα είναι έξοδα) θα πάνε για τη μείωση του δανεισμού. Στόχος ο λόγος καθαρού δανεισμού προς EBITDA να πέσει στο 2,5x.

Η εταιρεία θα συνάψει και κοινοπρακτικό δάνειο (συζητά με πέντε τράπεζες) ύψους 100 εκ. ευρώ, ενώ έπεται και η έκδοση ομολογιακού δανείου 130 εκ. ευρώ.

Έτσι το σύνολο των 350 εκ. ευρώ θα κατευθυνεθί για την αποπληρωμή ομολόγου του 2024 (ανεξόφλητο υπόλοιπο 355 εκ. ευρώ).

Η διοίκηση βλέπει με τον τρόπο αυτό απελευθέρωση ταμειακών ροών και την ερχόμενη διετία θα διαθέσει έσοδα για περαιτέρω μείωση του δανεισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις