Μεγάλη βουτιά σημείωσαν οι αγορές της Ασίας, με τις αγορές της Νότιας Κορέας και του Χονγκ Κονγκ να σημειώνουν απώλειες άνω του 2%, μετά και τη νέα άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.

Οι δείκτες

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 1,36%, διαγράφοντας όλα τα κέρδη που είχε καταγράψει μέχρι τώρα αυτή την εβδομάδα και έκλεισε στις 6.981,6 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 2,01%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της Κίνας υποχώρησε 1,62%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, επίσης, υποχώρησε 1,68%, ενώ ο Topix σημείωσε μικρότερη πτώση της τάξεως του 1,12%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 1,81%, με τον Kosdaq να βυθίζεται κατά 2,97%, καθώς η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε τα επιτόκιά της σταθερά στο 3,5% για έκτη συνεχή φορά.

Επιτόκια Ν. Κορέας

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας διατήρησε και πάλι το βασικό της επιτόκιο στο 3,5%, σύμφωνα με τις προσδοκίες από δημοσκόπηση του Reuters. Στην ανακοίνωσή της, η Τράπεζα της Κορέας ανέφερε ότι ο πληθωρισμός στη χώρα «προβλέπεται να συνεχίσει την υποκείμενη τάση επιβράδυνσής του», αλλά υπάρχουν αβεβαιότητες σχετικά με τη μελλοντική πορεία του.

Μάκρο

Την ίδια ώρα, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία μειώθηκε στο 3,6% τον Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ότι θα παραμείνει αμετάβλητο στο 3,7%. Παρόλα αυτά, το ποσοστό συμμετοχής στην αγορά μειώθηκε στο 66,7%. Το ποσοστό συμμετοχής μετρά το ποσοστό του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας που εργάζεται ή αναζητά εργασία.

Τέλος, η Ιαπωνία κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα 62,4 δισεκατομμυρίων γιεν (416,6 εκατομμύρια δολάρια) τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για εμπορικό έλλειμμα 42,5 δισεκατομμυρίων γιεν. Οι εξαγωγές τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν 16,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές