Mαζικά χρησιμοποιούν το νέο εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης, το ChatGPT, οι αναζητούντες εργασία καθώς σε σχετική ερώτηση έρευνας του kariera.gr, το 36% των ερωτώμενων απάντησε πως τους είναι χρήσιμο, το 35% πως θα το κάνει στο μέλλον, το 14% πως το κάνει στα κρυφά και το 16% πως “δεν το χωνεύει” (1360 απαντήσεις).

Ερωτώμενοι αν κοιτούν τα reviews των εργοδοτών πριν αποδεχθούν μια θέση, το 59% των 1958 απαντήσεων ήταν “πάντα”, το 32% απάντησε “κάποιες φορές”, ενώ μόνο 5% είπε ποτέ, και το 4% απάντησε πως έχει άλλη πηγή πληροφόρησης.

Παπαστεργίου: Συνεκτικό πλαίσιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη χωρίς να «φιμώνει» την τεχνολογία

Πώς αναπτύσσουν νέες δεξιότητες

Σχετικά με το πώς αναπτύσσει νέες δεξιότητες για την καριέρα του ένας υποψήφιος/εργαζόμενος, 1.481 απάντησαν ως εξής:

• 43% προτιμούν online courses
• 27% με workshops/σεμινάρια
• 26% με εκπαίδευση on-the-job
• 3% Άλλο

Πόσες σελίδες είναι ένα βιογραφικό

Από τους 3.929 που απάντησαν στο poll του kariera.gr στο LinkedIn , 47% δήλωσε πως βάζει 2 σελίδες, 42% αυστηρά μία, ενώ το 11% απάντησε περισσότερες από 2. Μάλιστα, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, 74% (από 2.273 απαντήσεις) αναφέρει πως δε στέλνει cover letter, ενώ μόλις το 26% απάντησε πως στέλνει συνοδευτική επιστολή με το βιογραφικό του. Aντίστοιχα, κινούνται και αναφορικά με την αποστολή ευχαριστηρίου email μετά από συνέντευξη: 62% δε στέλνει (από 2.054 απαντήσεις).

Τέλος σε ερώτηση αν θα ανέθεταν όσα περισσότερα tasks μπορούσαν σε ΑΙ για να μειώσουν το φόρτο εργασίας, από τα 1745 άτομα που έδωσαν απαντήσεις, το 46% δήλωσε ότι το σκέφτεται, 33% ότι το κάνει ήδη και μόλις 21% πως δεν θέλει και δεν τα εμπιστεύεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive