Δήλωση;

Η επικοινωνιακή διαχείριση της ακρίβειας από το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζεται! Χθες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΔΙΜΕΑ – τον μηχανισμό ελέγχου της αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης – και συσκέφτηκε με τους επικεφαλής. Και μετά έκανε διαπιστώσεις! Τι είπε; «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα νοικοκυριά σήμερα δοκιμάζονται από ένα πρόβλημα, το οποίο προφανώς δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, έχουμε όμως μια υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν ώστε να βοηθήσουμε στη συγκράτηση της αύξησης των τιμών και όπου αυτό είναι εφικτό και στη μείωσή τους». Ενδιαφέρον….

Πανηγυρική!

Κι ο υπουργός Ανάπτυξης – χαρούμενος ον – έκανε μία … πανηγυρική δήλωση ότι «πατάσσει» και τον πληθωρισμό, αλλά και την … ακρίβεια! Μάλιστα! Προφανώς πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Η μείωση του πληθωρισμού δεν συνεπάγεται και περιορισμό της ακρίβειας. Ακριβώς! Γι΄ αυτό και ο πρωθυπουργός σύμφωνα με την κυριακάτικη ανάρτηση του μοιράζει … «καλάθια». Πολλά «καλάθια»! Εντάξει, δεν τα μοιράζει ο ίδιος. Δεν στέκεται δηλαδή στην είσοδο ενός σούπερ μάρκετ και τα μοιράζει ένα – ένα στους καταναλωτές που μπαίνουν! Δεν αποκλείεται αυτή την «δουλειά» να την αναλάβει ο κ. Σκρέκας….

Χαρούμενος…

Σας τόχω ξαναπεί: ο κ. Σκρέκας μπορεί να είναι και ο πιο χαρούμενος υπουργός αυτής της κυβέρνησης. Το δήλωσε και χθες «είχα την χαρά και την τιμή να υποδεχθώ σήμερα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το σημαντικό έργο που διενεργεί η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς»!

Τις πταίει;

Στη δήλωση όμως του υπουργού Ανάπτυξης μου έκανε εντύπωση μία φράση: «σε μια περίοδο με απρόβλεπτες διακυμάνσεις». Ακριβώς! Επειδή είναι πλούσια η ελληνική γλώσσα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Κυριακή έκανε λόγο για «εισαγόμενη ακρίβεια». «Απρόβλεπτες διακυμάνσεις» ο ένας, «εισαγόμενη ακρίβεια» ο άλλος, «δεν αφορά μόνο την Ελλάδα» ο πρωθυπουργός, καταλαβαίνετε που πηγαίνει το πράγμα. Σωστά καταλάβετε: «Δεν φταίμε εμείς». Ετσι ακριβώς!

Γλυκά

Και το πηγαίνουν γλυκά – γλυκά για να διαμορφώσουν το κατάλληλο κλίμα. Προς το παρόν οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Και δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα και νέα πρόστιμα. Γιατί; Για υπερβολική κερδοφορία! Κατά τα άλλα η ακρίβεια είναι εισαγόμενη….

Ξέρει;

Παρεμπιπτόντως ο επικεφαλής ΚΤΕ Ανάπτυξης του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Νικητιάδης, με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού δήλωσε πως «παραμονές Χριστουγέννων, ο κ. πρωθυπουργός, αντί να προσφέρει στο χειμαζόμενο νοικοκυριό χαμηλότερους φόρους και χαμηλότερες τιμές, συνεχίζει να διαφημίζει “καλάθια” που δεν γεμίζουν και “μόνιμες” εκπτώσεις αλλά για έξι μόνο μήνες, ύψους 5% αντί για 10% και 15% που θα περίμενε κανείς αφού οι τιμές στις περισσότερες πρώτες ύλες έχουν μειωθεί σημαντικά. Διότι τελικώς, η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη. Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης αντίστοιχη. Η ακρίβεια στη χώρα μας είναι “Made in ΝΔ”». Για να το λέει κάτι μπορεί να ξέρει…

——-

Η Damco Energy

Στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος προχωρά κανονικά η Damco Energy με έργα αναγκαία για την πράσινη μετάβαση και με σημαντική συμβολή στην αναπτυξιακή τροχιά της οικονομίας.

Μαθαίνω λοιπόν, πως ένα τέτοιο project της εταιρείας – μέλους του ομίλου Κοπελούζου σιγά σιγά μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας άναψε ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους εκδίδοντας σχετική απόφαση για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου εγκατεστημένης ισχύος 400 MW.

Θα κατασκευαστεί, σύμφωνα με την ΑΕΠΟ στην περιφερειακή ενότητα των Τρικάλων. Κι αν δεν με απατά η μνήμη μου, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα φωτοβολταϊκά.

Στα Τρίκαλα

Το έργο, όπως αναφέρει η ΑΕΠΟ εμπίπτει εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Μετεώρων και Τρικκαίων και πιο συγκεκριμένα εντός των Δημοτικών Ενοτήτων Παραληθαίων, Καλαμπάκας και Τυμφαίων κοντά στον οικισμό Ελληνόκαστρο,της Π.Ε. Τρικάλων.

Τα οικόπεδα όπου θα αναπτυχθεί το φωτοβολταϊκό πάρκο είναι εκτός οικισμού και ένα από τα στοιχεία που αλίευσα από την ΑΕΠΟ και δείχνει το μέγεθος του έργου είναι αυτό που λέει πως πρόκειται να αποτελείται από 601.504 φωτοβολταϊκά πλαίσια…

——

Κυβερνοασφάλεια

Ότι πλέον υπάρχει γενικευμένο πρόβλημα κυβερνοασφάλειας, είναι γεγονός! Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο ΣΕΒ «κάθε 10 δευτερόλεπτα συμβαίνει μία επίθεση ransomware, ενώ 1 στους 4 οργανισμούς πέφτει θύμα επίθεσης κάθε εβδομάδα»! Όπως σημειώνεται από τους ειδικούς του ΣΕΒ, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν έρθει για να μείνουν και επιφέρουν σημαντικές συνέπειες, πλήττοντας  ιδιαίτερα τις ΜμΕ  – το 43% από αυτές να μην ανακάμπτουν ποτέ έπειτα από μια επίθεση….

Μετάβαση

Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Πρόκειται για «αναπόσπαστο κομμάτι της ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων, καθώς συνδέεται άμεσα με την επιχειρησιακή τους συνέχεια, τη φήμη, και την ακεραιότητα των περιουσιακών τους στοιχείων»!

Εκδηλωση

Γι΄ αυτό τον λόγο ο ΣΕΒ διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση, με θέμα: «Διαδικασίες και πρακτικές για ασφαλείς επιχειρήσεις στην ψηφιακή εποχή» την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, 16:00-18:00, στα γραφεία του, στην οδό Ξενοφώντος 5 στην Αθήνα.

Ο «Οδηγός του ΣΕΒ»

Στη εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο «Οδηγός του ΣΕΒ για την Κυβερνοασφάλεια» και θα γίνει συζήτηση με τη συμμετοχή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, και με ειδικούς του χώρου. Προφανής στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η  σημασία «της ασφαλούς πλοήγησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή τόσο για την ανταγωνιστικότητά τους, όσο και για την ανάπτυξη της ανθεκτικότητάς τους σε πιθανούς κινδύνους».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories