
Στην καταψήφιση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τους μετανάστες – εργάτες οδηγείται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς, τρία 24ωρα μετά το αίτημά του για απόσυρση της ρύθμισης. Οι «φωτιές» δεν σβήνουν για την κυβερνώσα παράταξη, όσο κι αν κυβερνητικά στελέχη δεν θέλουν να δώσουν οποιαδήποτε συνέχεια, με το Μαξίμου να επιβάλλει επισήμως την κομματική πειθαρχία για πρώτη φορά στην περίοδο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μεταναστευτικό: Στην γωνία στριμώχνει ο Σαμαράς τον Μητσοτάκη για την τροπολογία
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιλέγει τελικά την αποχή από τη ψηφοφορία, αλλά δίνει το «παρών» προκειμένου να επισφραγίσει τη διαχωριστική γραμμή του από τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή στην έτσι κι αλλιώς «δύσκολη» ατζέντα του μεταναστευτικού. Είναι η τρίτη κατά σειρά αλλά και η πιο ηχηρή ως τώρα διαφοροποίηση του μεσσήνιου πολιτικού – δεδομένων των αντιθέσεων που έχει εκφράσει για τον διάλογο με την Τουρκία και για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.
Οι διαφωνούντες και οι προβληματισμοί
Ήδη έχουν καταγραφεί και άλλοι διαφωνούντες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ωστόσο ουδείς αναμένεται να πάει κόντρα στην κομματική πειθαρχία. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Στράτος Σιμόπουλος εξέφρασαν στην Ολομέλεια της Βουλής τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις τους, επικρίνοντας μεταξύ άλλων και τον χειρισμό του θέματος από την κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα σε συνεντεύξεις τους ο Θάνος Πλεύρης, ο Κώστας Καραγκούνης και ο Ανδρέας Κατσανιώτης εξέφρασαν έντονους προβληματισμούς. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αναμένεται να πάρει διευρυμένη πλειοψηφία, καθώς στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και θα καταψηφιστεί από Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες.
Πηγή: in.gr


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα