Εκρήξεις σημειώθηκαν πάνω από την αιγυπτιακή πόλη Νταχάμπ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera News TV.

«Ένα ιπτάμενο αντικείμενο καταρρίφθηκε σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τις ακτές της Νταχάμπ», μετέδωσε το Al Qahera, επικαλούμενο μαρτυρίες. Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, η αιγυπτιακή αεράμυνα κατέρριψε ένα άλλο ύποπτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στην Νταχάμπ.

Ποια η στάση της Σαουδικής Αραβίας στην κρίση στην Ερυθρά θάλασσα – Το παιχνίδι του Ριάντ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, Χούθι, στην Υεμένη έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα ως αντίδραση στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Καταρρίφθηκε drone

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) καταρρίφθηκε κοντά στο αιγυπτιακό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, την Τρίτη, στο δεύτερο τέτοιο περιστατικό μέσα σε ένα μήνα, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Οι πηγές ασφαλείας δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν την προέλευση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Το Ισραήλ δήλωσε στα τέλη Οκτωβρίου ότι το υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Χούτι της Υεμένης έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πλήξουν το έδαφός του, αφού τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν εκρήξεις που συγκλόνισαν δύο αιγυπτιακές πόλεις στην Ερυθρά Θάλασσα, την Τάμπα και τη Νουβέιμπα.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου συνταγματάρχης Gharib Abdel-Hafez δήλωσε τότε ότι τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύθηκαν από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα με στόχο το βορρά. Η Υεμένη βρίσκεται στο νότιο άκρο της θάλασσας και το Ισραήλ στο βόρειο.

Οι Χούτι στην Υεμένη έχουν εντείνει τις επιθέσεις κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Αφού άκουσαν μια έκρηξη από τη θάλασσα κοντά στην Νταχάμπ, ένα αντικείμενο έπεσε στο νερό, χωρίς να προκληθούν ζημιές ή τραυματισμοί, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν

Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα